Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport in Italië - Schöneben
Wintersport in Italië - Schöneben
Wintersport in Italië - Wolkenstein
Wintersport in Italië - Wolkenstein
Wintersport in Italië - Arabba Marmolada
Wintersport in Italië, Arabba Marmolada - U. Visciani
Wintersport in Italië - Carezza
Wintersport in Italië - Carezza
Wintersport in Italië - Schöneben Wintersport in Italië - Wolkenstein Wintersport in Italië - Arabba Marmolada Wintersport in Italië - Carezza

Wintersport in Italië

Een wintersport naar Italië staat vaak in het teken van rust en schoonheid. De Dolomieten in Zuid-Tirol is verre weg de bekendste streek van de Italiaanse wintersport. Een wintersport in Italië is vaak net even een andere ervaring dan een wintersport in één van de buurlanden.

door de afwijkende rotsformaties. De Dolomieten wordt ‘de zonnige zijde van de Alpen’ genoemd, maar ondanks dat de zin er zeer geregeld schijnt, is de sneeuwkwaliteit vaak uitmuntend. Dit komt de over het algemeen hoge ligging van de skigebieden en de wintersportplaatsen. Italianen zijn gastvrij en ondanks dat de meeste skigebieden in Italië erg commercieel zijn, staat traditie en gastvrijheid hoog in de vaandel van de Italiaan. Geniet van een heerlijke skidag en vooral ook van een fantastische lunch in de Italiaanse Alpen en je hebt gegarandeerd een top wintersportvakantie.

Skigebieden en pistes in Italië

Wachtrijen bij de liften en gondels is er Italië zelden bij. De skigebieden in Italië staan bekend om hun brede en lange pistes. Door de rust en de ruimte is een wintersport in Italië perfect geschikt voor de beginnende wintersporter. De Italiaanse Alpen zijn breed. Van de bergkam rond Zermatt, tot direct aan de Mont Blanc. Vele Italiaanse skigebieden liggen dan ook dicht bij de grens, waardoor een dagtochtje naar een buurland vaak goed te doen is.

Prijsniveau

Het prijsniveau van een wintersportvakantie in Italië is vergelijkbaar met een de andere Alpenlanden. Meestal ligt de prijs zelfs nog iets lager wanneer het vergelijk met Zwitserland en Frankrijk. Ook het eten op de piste en ’s avonds in het dorp is goed betaalbaar en vaak van voortreffelijke kwaliteit. Want hoe lekker de schnitzel en de braadworst ook mag zijn in Oostenrijk, in Italië doet met net iets meer moeite om van je lunch of diner een ware smaaksensatie te maken.

Après-ski in Italië

Je gaat niet naar Italië voor de après-ski. Dat wil zeggen, niet voor de après-ski waar je meestal aan denkt. Geen gefeest op carnavalsdeuntjes en de polonaise is een vies woord in de Italiaanse Alpen. Dat wil zeggen, in het grootste deel van Italië. Want in de streek van Zuid-Tirol en dan met name de skigebieden dit dicht tegen de Oostenrijkse grens liggen vind je wel degelijk schirmbarren en après-ski stubes. De Italiaan wil vooral lekker eten tijdens zijn wintersport en genieten van een goed glas wijn. De maaltijden op de pistes zijn dan ook echte culinaire hoogstandjes en de restaurant in het dorp schotelen je de mooiste gerechten voor.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met de bus op wintersport naar Italië: Winterliner
Met de trein op wintersport naar Italië: Interrail
Met de trein op wintersport naar Italië: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Italië: Transavia

Provincies in Italië

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: