Wintersport Plagne Bellecôte
Wintersport Plagne Bellecôte © Elina Sirparanta

Plagne Bellecôte is één van de ‘La Plagne dorpen’ in de Franse Alpen. La Plagne is erg bekend en geliefd over vele soorten wintersporters, ook onder de Nederlanders. Het skigebied van La Plagne telt in totaal 225 kilometer skipistes.

Al een groot gebied op zich, maar door de verbindingslift Vanoise Express is La Plagne ook verbonden aan het gebied van Peisey - Vallandry en Les Arcs. Dit gebied noemt zichzelf Paradiski en telt dan 425 kilometer piste. Plagne Bellecôte is niet echt een dorp te noemen. Er staat één groot flatgebouw en een handvol andere accommodaties, met de bijbehorende voorzieningen zoals een paar restaurantjes en een skiwinkel. Vanuit je accommodatie rol je zo de skilift Belle Plagne, Les Blanchets of Arpette in. Goedkope ski-in ski-out mogelijkheden vind je hier. Plagne Bellecôte is voor iedereen die een goedkope accommodatie zoekt.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 3250 meter
  Dorp 1930 meter
 • Vanaf Utrecht
  1103 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  66
 • Sleepliften
  58
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  170 km
 • Moeilijk
  166 km
 • Zeer moeilijk
  89 km
 • Totaal
  425 km

Op wintersport naar Plagne Bellecôte

Plagne Bellecote ligt op 1930 meter hoogte. Een aanzienlijke hoogte maar vergelijkbaar met de andere ‘La Plagne dorpen’. De dorpen zijn gebouwd voor de wintersport en liggen dus op sneeuwzekere hoogte, zodat je gemakkelijk vanuit je accommodatie de piste op kan. Fransen zijn niet heel goed in mooie skidorpen bouwen maar wél in ski-in ski-out. Het skigebied van La Plagne ligt behoorlijk hoog. Je vindt veel pistes op en boven de 2000 meter hoogte. Het hoogste punt van dit skigebied is bij de Bellecôte gletsjer, net onder de 3400 meter. Je kunt dan afdalen tot 1250 meter hoogte en dan ben je een gigantisch hoogteverval. La Plagne is een goed skigebied voor de beginnende en gemiddelde wintersporter. Al vind je rondom de gletsjer ook pittige zwarte afdalingen en zijn er ook mooie off-piste mogelijkheden. Het skiseizoen van La Plagne is lang, van medio december tot eind april.

Après-ski in La Plagne Bellecôte

La Plagne Bellecôte heeft 3 après ski gelegenheden. 1 bar, Spitting Feathers, 1 bioscoop en een spa. Een bescheiden aanbod, maar wel divers. Wie echt los wil gaan tijdens de wintersportvakantie kan ook naar één van de andere wat grotere Plagne dorpen.

Vervoer & Bereikbaarheid

La Plagne Bellecôte ligt op 1103 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Een grote afstand, al kun je wel veel over goede wegen rijden. Tot Albertville rijd je over de snelweg, daarna een goede B-weg en vanuit Aime in het dal pak je de D221 en ga je 30 minuten klimmen naar La Plagne Bellecôte. Je parkeert de auto en die heb je tijdens je vakantie verder niet meer nodig. Met de Ski Thalys reis je naar het internationale treinstation van Moutiers of Bourg-Saint-Maurice. Een transfer naar La Plagne Bellecôte duurt dan 40 minuten. De luchthaven van Chambéry ligt op ruim anderhalf uur rijden. Tijdens de winter kun je ook met een buspendel naar La Plagne, bijvoorbeeld met die van Winterliner.

Ski's huren met korting in Plagne Bellecôte

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Plagne Bellecôte met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: