Wintersport skigebied Les Karellis
Wintersport skigebied Les Karellis

Les Karellis is een relatief onbekend skigebied onder de Nederlandse wintersporters. Het ligt in de Savoie, boven in de Mauriennevallei. Het is een bescheiden skigebied met in totaal 60 kilometer skipisten. Veel mensen zullen het skigebied voorbij rijden op weg naar een groter gebied, of wanneer ze op doorreis naar Italië zijn.

Toch is Les Karellis echt de moeite waard. Het is een zeer familievriendelijk skigebied. Het is hier nooit echt druk én het is erg sneeuwzeker.

Ligging skigebied Les Karellis

Wanneer je wil gaan skiën in Les Karellis kun je verblijven in het gelijknamige dorp Les Karellis of in Albanne. Deze twee dorpen hebben een directe verbinding met het skigebied. Natuurlijk heb je langs de weg nog meer accommodaties en kleine buurtschappen waar je kunt verblijven, maar dan reis je altijd een stukje met de auto voordat je kunt gaan skiën. Les Karellis is een typisch Frans wintersportdorp. Het is gemaakt speciaal voor de wintersport, er staan een tiental grotere appartementencomplexen en veel accommodaties genieten van een ski-in ski-out positie. Het is niet authentiek maar ook niet heel lelijk, er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en de gebouwen zijn niet al te hoog. Het dorp is autovrij, ligt niet aan een doorgaande weg en heeft alle voorzieningen die je tijdens je wintersportvakantie nodig hebt. Albanne daarentegen is wél authentiek en daarmee een stuk charmanter. Het dorp heeft kleinschalige accommodaties en een kerkje welke het dorp een mooie uitstraling geeft. Er vertrekt één sleeplift het skigebied in, je moet dan via een groene piste richting Les Karellis en kunt dan lekker gaan skiën. Beide dorpen hebben voor- en nadelen, maar over het algemeen zit je hier prettig. Het prijsniveau is ook in orde, het is geen budgetbestemming maar ook zeker niet duur.

De dorpen liggen beiden op een hoogte van 1600 meter. Het hoogste punt dat je in het skigebied kunt bereiken is een hoogte van 2520 meter. Je hebt mooie lange afdalingen terug tot de dorpen. Je hebt de keuze om zowel boven als onder de boomgrens te skiën, afhankelijk van het weer. De pistes liggen hier op een noordhelling. Vroeg in de winter is dit vaak wat koud en ligt het in de schaduw. Vanaf de tweede helft februari wordt het pas echt genieten. Volop zon en de pistes houden zich fantastisch. De hoge ligging, de noordhellingen én de investeringen in sneeuwkanonnen maken Les Karellis een heel sneeuwzekere wintersportbestemming. Van medio december tot medio april kan er hier geskied worden.

Qua moeilijkheidsgraad is Les Karellis echt een allemansvriend. Er is echt een gevarieerd piste aanbod waardoor elke skiër, beginner tot gevorderd, hier prettig kan skiën. 60 kilometer is niet ontzettend groot, maar het skigebied is ruim opgezet waardoor het toch wel groter aanvoelt. Wil je toch meer kilometers maken, ga dan eens een dagje naar één van de andere skigebieden in de Mauriennevallei. Ook Orelle, met een verbindingslift naar Val Thorens, ligt dichtbij. Er wordt veel aandacht besteed aan kinderen, zo vind je de ‘Piste Ludique’ een soort funslope met allerlei obstakels. Er is een airbag in het skigebied en een funpark mét boardercross. Ook kun je gebruik maken van 30 kilometer langlaufloipen en een sledehondentocht maken. Les Karellis is echt een compleet skigebied.

Compleet op het gebied van winterse activiteiten. Omdat dit skigebied zich toegespitst heeft op families, heeft après ski en uitgaan hier niet zo’n grote rol. Dat wil zeggen, eigenlijk geen rol. In het skigebied vind je La Vinouva, waar veel mensen aan het einde van de skidag een drankje drinken. La Vinouva sluit wanneer de pistes sluiten, dus echt feestelijk wordt het wat dat betreft niet. ’s Avonds gaan mensen lekker (uit) eten en kruipen daarna terug in hun accommodatie.

Les Karellis ligt op 1080 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Een aanzienlijke afstand, al rijd je veel over de snelweg. Wanneer je de A43 hebt verlaten rijd je in een half uur naar Les Karellis. Met het vliegtuig kun je het beste naar Chambéry vliegen, dit ligt op iets minder dan anderhalf uur rijden. Het station van Moûtiers ligt ook op eenzelfde tijd, hier kun je zowel met de SkiThalys komen alsook met de pendelbus van Winterliner

Ski's huren met korting in Les Karellis

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Les Karellis met korting via:

Informatie over het skigebied

Les Karellis

 • Mountain
  Piek 2495 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  6
 • Sleepliften
  8
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  10 km
 • Normaal
  10 km
 • Moeilijk
  19 km
 • Zeer moeilijk
  6 km
 • Totaal
  45 km

Dorpen in Les Karellis

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: