Wintersport Galibier Thabor
Wintersport Galibier Thabor

Boven de Mauriennevallei liggen de bergen Pic du Thabor en Le Grand Galibier. Op de flanken van deze bergen ligt het skigebied Galibier Thabor. Dit skigebied telt 160 kilometer skipistes en is daarmee toch wel groot te noemen. Het skigebied is wel groot, maar het massatoerisme is hier (gelukkig) nog niet op gang gekomen.

Het skigebied is tevens ruim opgezet, waardoor je het idee hebt dat je in een veel groter skigebied bent.

Er zijn een aantal dorpen direct met Galibier Thabor verbonden, waaronder Valmeinier (1500), Valmeinier 1800 en Valloire. Valmeinier 1500 is een authentiek (boeren)dorp. Een dorp met prachtige (ruime) chalets en géén hoogbouw. Er zijn veel ski-in ski-out accommodaties en er zijn voldoende winkeltjes en restaurants. Valmeinier 1800 is het satellietdorp van Valmeinier. Ondanks dat dit dorp gecreëerd is voor en door het toerisme, is ook hier rekening gehouden met sfeer. Ook hier vind je geen hoogbouw, al zijn de accommodaties iets minder authentiek. Valloire is ook een authentiek (boeren)bergdorp. Valloire is ook echt gezellig. Er is een mooi kerkje en dorpsplein wat ook echt het centrum van het dorp is, hier wordt bijvoorbeeld de weekmarkt georganiseerd. In Valloire heb je vanuit veel accommodaties goed toegang tot de skiliften, al zijn er ook accommodaties aan de rand van het dorp waardoor je beter met de skibus kunt gaan.

Ligging skigebied Galibier Thabor

De dorpen liggen op een hoogte van 1400 – 1800 meter en zijn allen sneeuwzeker en goed verbonden met het skigebied. Sowieso zit het met de sneeuwzekerheid in dit skigebied wel goed. Maar liefst 70% van de skipistes ligt op 2000 meter of hoger. De wat lager gelegen pistes zijn tevens voorzien van sneeuwkanonnen om moeder natuur een beetje te ondersteunen waar nodig. Het hoogste punt van het skigebied Galibier Thabor dat je met de skilift kunt bereiken is 2750 meter hoogte. Dit is nieuw, sinds skiseizoen 2019/2020. Er is een nieuwe lift gebouwd en er zijn ook nieuwe pistes gemaakt, iets wat best bijzonder is in deze tijd. Het skiseizoen begint in de derde week van december en eindigt medio april.

Het skigebied Galibier Thabor heeft overwegend groene, blauwe en rode pistes. Het skigebied is dus best wel ruim maar vooral geschikt voor beginnende en gemiddelde wintersporters. Ook families en gezinnen met (jonge) kinderen zijn hier graag geziene gasten. Ondanks het grote aanbod aan eenvoudige pistes, zijn er ook een aantal prachtige zwarte afdalingen en wat funparks. Dat in combinatie met de grootte en omvang van het gebied, kan eigenlijk elke wintersporter een fijne wintersportvakantie beleven in Galibier Thabor.

Er zijn natuurlijk ook nog andere (winter)sporten die je kunt beoefenen tijdens je vakantie in Galibier Thabor. Zo kun je parapenten, rodelen, rijden op een fatbike of een vliegen in een ultralight vliegtuigje. In Valmeinier kun je bowlen, naar de bioscoop of naar het wellnesscentrum Le Grand Fourchon. In Valmeinier vind je ook een leuke lokale brouwerij, Microbrasserie La Gwape. Hier kun je de biertjes ook vanzelfsprekend proeven. Elke maandag is er in Valloire een weekmarkt, waar je allerlei lokale lekkernijen zoals kaas, wijn en vleeswaren (charcuterie) kunt inslaan voor bescheiden prijsjes. Leuk voor mee naar huis!

Galibier Thabor is geen echte après ski bestemming. In elk dorp is het wel mogelijk om een drankje te drinken na het skiën of na het avondeten, maar echt uitgaan is er hier niet bij. De dorpen zijn mooi en rustig en omdat het skigebied zich graag richt op families en/of gezinnen, heeft dat uitgaan ook niet echt prioriteit hier. Maak ’s avonds een mooie wandeling door het dorp of knoop een leuk gesprek aan in een hotellobby en je komt de avonden helemaal prima door.

Galibier Thabor ligt op bijna 1100 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Een flinke afstand, maar door de snelweg A43 door de Mauriennevallei is het skigebied wel goed te bereiken. Je rijdt over deze snelweg tot het plaatsje Saint-Michel-de-Maurienne. Vanaf hier begin je aan je klim de bergen in. Dit is wel een serieuze klim dus bij sneeuwval zou je wel eens sneeuwkettingen nodig kunnen hebben. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Chambéry en ligt op anderhalf uur rijden over de weg. Met de Ski Thalys reis je tot Albertville wat op ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden ligt. Ondanks de grote afstand vanuit Nederland is Galibier Thabor toch goed te bereiken

Ski's huren met korting in Galibier Thabor

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Galibier Thabor met korting via:

Informatie over het skigebied

Galibier Thabor

 • Mountain
  Piek 2600 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  17
 • Sleepliften
  11
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  32 km
 • Normaal
  66 km
 • Moeilijk
  38 km
 • Zeer moeilijk
  14 km
 • Totaal
  150 km

Dorpen in Galibier Thabor

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: