Wintersport skigebied Arêches-Beaufort
Wintersport skigebied Arêches-Beaufort. Foto: areches-beaufort.com
Langlaufen Arêches-Beaufort
Langlaufen Arêches-Beaufort. Foto: areches-beaufort.com
Arêches-Beaufort
Arêches-Beaufort. Foto: areches-beaufort.com
Skigebied Arêches-Beaufort - Le Planay
Skigebied Arêches-Beaufort - Le Planay. Foto: areches-beaufort.com
Wintersport skigebied Arêches-Beaufort Langlaufen Arêches-Beaufort Arêches-Beaufort Skigebied Arêches-Beaufort - Le Planay

Op weg naar de Franse wintersportbestemmingen rijden we de stad Albertville veelal voorbij. Toch vind je in de bergen direct bij Albertville ook leuke skigebieden zoals dat van Arêches – Beaufort. Dit skigebied ligt op ongeveer een half uur rijden van Albertville (en de snelweg) en telt 54 kilometer skipistes.

Het is een kleinschalig skigebied waar families graag op wintersportvakantie komen, maar de Nederlandse gezinnen nog niet echt. Het prijsniveau van dit skigebied is bijzonder aangenaam, zowel van de accommodaties alsook van het levensonderhoud (uit eten en boodschappen). Ook zijn de accommodaties voor Franse begrippen mooi en ruim.

Ligging skigebied Arêche-Beaufort

Er zijn twee dorpen direct verbonden met dit skigebied, Arêches en Le Planay. Boven beide dorpen vind je dus skigebieden die met skipisten aan elkaar verbonden zijn. Arêches is wat groter dan Le Planay maar beide dorpen hebben gemeen dat ze charmant, idyllisch en authentiek zijn. Authenticiteit ontbreekt nog wel eens bij een Frans wintersportdorp maar dat is hier dus niet het geval. Arêches heeft een wat gezelliger centrum maar Le Planay is dan weer juist heel fijn voor wie tot rust wil komen tijdens de wintersportvakantie. Arêches ligt op 1080 meter hoogte en Le Planay op 1200 meter hoogte. Beide dorpen zijn sneeuwzeker. Het skigebied heeft (onder andere) de naam te danken aan het dorpje Beaufort. Beaufort ligt op 750 meter hoogte en is tijdens de wintermaanden wel sneeuwzeker maar later in het seizoen kan het hier nog wel eens groen zijn. Dat is geen probleem want het skigebied ligt een stukje verderop, op zo’n tien minuten rijden.  Beaufort is niet direct met het skigebied verbonden maar is zeker wel een leuk dorp om te verblijven.

Het skigebied telt 54 kilometer pisten en dat is niet zo groot maar zeker wel groot genoeg voor de beginnende wintersporter en natuurlijk families met (jonge) kinderen. Het skigebied ligt op een hoogte van 1000 – 2320 meter en is sneeuwzeker. Het hoogteverval van dit skigebied is best aanzienlijk alleen dit zie je niet echt terug in het piste aanbod, op een enkele uitzondering na. Dit skigebied heeft veel rode en blauwe pistes die niet zo lang zijn. Voor de experts is dit misschien een beetje saai maar juist voor (jonge) kinderen kan dit heel fijn zijn. Naar Arêches is een lange zwarte dal afdaling, die dan net weer niet geschikt is voor beginners. Naar Le Planay gaan meerdere rode dal afdalingen. De skigebieden zijn met elkaar verbonden met een rode en een blauwe piste. Vanuit het skigebied van Arêches ski je over een rode piste naar Le Planay en vanuit Le Planay kun je dan weer door skiën naar Arêches. Het skiseizoen van Arêches – Beaufort begint in de derde week december en eindigt in de tweede week van april.

Arêches – Beaufort is wel een rechtoe rechtaan skigebied. Je kunt hier natuurlijk skiën en snowboarden, langlaufen (20 km loipen), winterwandelen en toerskiën. Verder zijn hier niet al teveel toeters en bellen. Een paar stukken skiroute en een freeride zone zijn de foefjes in dit gebied. Gewoon, een mooi skigebied aan de voet van de berg Grand Mont.

Arêches – Beaufort is geen wintersportbestemming voor grote après ski liefhebbers. De dorpjes zijn mooi en charmant en Arêches en Beaufort hebben ook een mooi centrum maar van uitgaan (tot diep in de nacht) is echt geen sprake. Een gezellige dorpskroeg voor een smakelijk biertje of een (lokaal) wijntje, is geen probleem.

Het skigebied Arêches – Beaufort ligt op ongeveer 1065 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Een behoorlijke afstand maar natuurlijk niet ongewoon voor een Franse wintersportbestemming. De bereikbaarheid is goed, het skigebied ligt op ongeveer een halfuur rijden vanaf Albertville. Albertville is ook de plek waar je de snelweg verlaat maar ook waar de Ski Thalys een stop maakt. Het vliegveld van Chambéry ligt op 70 minuten rijden over de weg. De bereikbaarheid is dus heel erg goed.

Ski's huren met korting in Arêches-Beaufort

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Arêches-Beaufort met korting via:

Informatie over het skigebied

Arêches-Beaufort

 • Mountain
  Piek 2300 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  10
 • Sleepliften
  6
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  22 km
 • Moeilijk
  25 km
 • Zeer moeilijk
  3 km
 • Totaal
  50 km

Dorpen in Arêches-Beaufort

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: