Wintersport Jura - EspaceDôle
Wintersport Jura - EspaceDôle
Jura - La Serra
Jura - La Serra
Jura - Les Tavins
Jura - Les Tavins
Jura - Lélex
Jura - Lélex
Wintersport Jura - EspaceDôle Jura - La Serra Jura - Les Tavins Jura - Lélex

Wintersport in Jura

De Jura, zoals we het in de volksmond noemen herbergt het Juragebergte en ligt in de regio Franche-comté. Het gebergte vormt een natuurlijk scheiding met buurland Zwitserland. Dit deel van Frankrijk is niet het eerste waar je aan denkt voor een wintersportvakantie naar Frankrijk. Maar vergis je niet, want de Jura is een veelzijdig gebied met verrassend leuke skigebieden én niet te ver van huis.

Informatie

 • Gesproken taal
  Frans
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  3
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Redelijk
Naast skiën is deze regio ook uitermate geschikt voor de langlaufliefhebber. De meeste dalen in de Jura hebben een uitgestrekte valleien waardoor langlaufparcours makkelijk kunnen worden neergelegd. De skigebieden in de Jura zijn niet al te groot. De meeste dorpen hebben her en der een lift met een helling, maar er zijn een drietal skigebieden die niet over het hoofd gezien mogen worden; Monts Jura met 60 pistekilometers, Métabief met 40 pistekilometers en EspaceDôle met bijna 30 pistekilometers zijn prima bestemmingen voor een wintersportvakantie.

Bereikbaarheid en vervoer naar Jura

Misschien wel het grootste voordeel van een wintersportvakantie naar de Jura is een gemakkelijke autorit naar deze bestemming. De skigebieden liggen op circa 750 tot 850 km rijden vanaf Utrecht. Dit scheelt je een paar uur in de auto zitten tov de skigebieden in de Franse hooggebergte. Daarnaast is de kans op slecht zicht en lange files in de Jura een stuk kleiner vanwege het geringe aantal hoogtemeters die je moet afleggen voor je op je bestemming bent. Vliegen naar de Jura kan ook. Genève is de luchthaven waar je de meeste aanvliegroutes op hebt vanuit Nederland en die het dichtstbij de skigebieden van Jura ligt (circa 100 km).

Met de bus op wintersport naar Jura: Interbus
Met de trein op wintersport naar Jura: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Jura: Transavia

Dorpen in Jura

Skigebieden in Jura

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: