Skigebied Les Sept Laux
Skigebied Les Sept Laux
Wintersport Les Sept Laux
Wintersport Les Sept Laux
Les Sept Laux in de avond
Les Sept Laux in de avond
Skiën in Les Sept Laux
Skiën in Les Sept Laux
Skigebied Les Sept Laux Wintersport Les Sept Laux Les Sept Laux in de avond Skiën in Les Sept Laux

In het Franse Isére ligt het skigebied Les Sept Laux. Onder de Nederlanders kent dit skigebied geen enorme bekendheid, mede omdat het met 120 kilometer skipistes een stukje kleiner is dan de grote supergebieden zoals Paradiski en Les Trois Vallées.

Tegelijkertijd is Les Sept Laux een zeer veelzijdig skigebied met veel jong publiek omdat het nabij Grenoble ligt, een echte Franse studentenstad. Daarnaast is Les Sept Laux ook onder studenten uit andere landen populair.

Ligging skigebied Les Sept Laux

Er zijn twee echte dorpen in het skigebied van Les Sept Laux; Prapoutel en Le Pleynet. De eerste is een levendig Frans ski dorp, gebouwd om vooral heel praktisch te zijn. Nagenoeg alle accommodaties liggen direct aan de piste. Authenticiteit en sfeer zijn van ondergeschikt belang. Le Pleynet is wat kleiner en ook vooral heel rustig. Naast deze dorpen is er ook nog een skistation Pipay, hier is een hele grote parkeerplaats voor de dagjesmensen die uit lager gelegen dorpen komen.

Les Sept Laux is een kindvriendelijk skigebied al is het qua pistes niet een perfect gebied voor (jonge) kinderen. Er zijn relatief veel rode en zwarte pistes waardoor de echte beginner een wat minder afwisselende vakantie heeft. Naast de 120 kilometer geprepareerde pistes is er ook een snowpark en zijn er off-piste mogelijkheden. Het hoogste punt dat je met de skilift kunt bereiken is 2400 meter, er is dus geen sprake van een heel groot hoogteverval. Normaliter loopt het skiseizoen van medio december tot en met eind maart.

Natuurlijk zijn er naast de mogelijkheden om te skiën en snowboarden ook nevenactiviteiten te doen in het skigebied van Les Sept Laux. Zo kun je ter hoogte van Le Pleynet langlaufen door de bossen, worden er fakkeltochten georganiseerd en kun je met husky’s een tocht maken. Er zijn allerhande restaurants aanwezig die je kunnen voorzien van lokale specialiteiten en ook lokale wijnen. Qua après ski is deze alleen aanwezig in Prapoutel en vooral gericht op Franse studenten. Er wordt niet echt gefeest tot in de vroege uurtjes maar het is zeker gezellig.

Het skigebied van Les Sept Laux ligt op ongeveer 1050 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto, de exacte afstand is afhankelijk van naar welk dorp je precies gaat. Het parkeren in de dorpen is gratis en je hoeft in Le Pleynet en Prapoutel de auto heel de week niet meer te gebruiken omdat alles op loopafstand ligt. Met de trein is Les Sept Laux ook goed te bereiken, met de wintersporttrein kun je naar Moûtiers reizen wat op 5 kwartier rijden ligt, of met de reguliere TGV naar Chambéry wat op ongeveer een uurtje rijden ligt. Met het vliegtuig reis je naar de luchthaven van Grenoble-Isére, dit ligt eveneens op 5 kwartier rijden.

Ski's huren met korting in Les Sept Laux

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Les Sept Laux met korting via:

Informatie over het skigebied

Les Sept Laux

 • Mountain
  Piek 2400 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  10
 • Sleepliften
  10
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  30 km
 • Normaal
  20 km
 • Moeilijk
  40 km
 • Zeer moeilijk
  30 km
 • Totaal
  120 km

Dorpen in Les Sept Laux

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: