Wintersport Praz de Lys
Wintersport Praz de Lys. Foto: © Praz de Lys Sommand Tourisme
Kinderparadijs Praz de Lys
Kinderparadijs Praz de Lys. Foto: © Praz de Lys Sommand Tourisme
Met de familie op wintersport in Praz de Lys
Met de familie op wintersport in Praz de Lys. Foto: © Praz de Lys Sommand Tourisme
Langlaufen in in Praz de Lys
Langlaufen in in Praz de Lys. Foto: © Praz de Lys Sommand Tourisme
Wintersport Praz de Lys Kinderparadijs Praz de Lys Met de familie op wintersport in Praz de Lys Langlaufen in in Praz de Lys

Praz de Lys is een Frans bergdorp in de Haute Savoie. Praz de Lys is niet vreselijk bekend bij de Nederlandse wintersporter, maar dat is niet geheel terecht. Nabij het dorp ligt namelijk het skigebied Praz de Lys – Sommand met ongeveer 55 kilometer skipistes. Het dorp is gemaakt voor de wintersport maar doet toch sfeervol aan.

Het is een (zeer) familievriendelijk skigebied, al richten ze zich niet heel erg op de buitenlandse wintersporters. Als je dus afhankelijk bent van de skileraren en je spreekt geen Frans, dan wordt het wellicht een beetje lastig. Het prijsniveau in Praz de Lys is voor Franse begrippen vriendelijk; het is geen spotgoedkope budgetbestemming maar gewoon goed betaalbaar. In het dorp vind je allerlei soorten accommodaties en ook de benodigde voorzieningen wat betreft winkels en restaurants.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 1966 meter
  Dorp 1450 meter
 • Vanaf Utrecht
  990 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  6
 • Sleepliften
  17
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  60 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  2 km
 • Normaal
  29 km
 • Moeilijk
  20 km
 • Zeer moeilijk
  6 km
 • Totaal
  57 km

Op wintersport naar Praz de Lys

Praz de Lys ligt op 1450 meter hoogte. Dit is best hoog te noemen, al is het totale hoogteverval in het skigebied bescheiden aangezien je tot een hoogte van net geen 2000 meter kunt komen. Hierdoor vind je overwegend blauwe en niet al te lastige rode afdalingen wat het skigebied heel geschikt maakt voor gezinnen met kinderen, of voor families. Ook voor senioren is het een geschikt skigebied, de sfeer is gemoedelijk en het skigebied doet weids aan én er is 60 kilometer langlaufloipen beschikbaar. 55 kilometer skipistes is natuurlijk geen grootheid, maar het skigebied is echt ruim opgezet en je skiet telkens weer echt op een andere plek, waardoor je toch het idee hebt in een groter skigebied te zijn dan je eigenlijk bent. De sneeuwzekerheid is hier in orde, het skigebied beschikt tevens over 120 sneeuwkanonnen. Het skiseizoen van Praz de Lys – Sommand begint in de derde week van december en eindigt medio april.

Après-ski in Praz de Lys

Praz de Lys – Sommand richt zich op families, hierdoor heeft après-ski niet direct prioriteit. Er zijn gezellige restaurants met soms een bar maar daar blijft het eigenlijk wel een beetje bij.

Vervoer & Bereikbaarheid

Praz de Lys ligt op 992 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Dit is voor een Franse wintersportbestemming in de Alpen eigenlijk nog best ‘dichtbij’ te noemen. Na het verlaten van de snelweg rijd je in zo’n drie kwartier naar Praz de Lys. Het vliegveld van Genève ligt op ruim een uur rijden over de weg. Met de Wintersporttrein kom je hier niet eenvoudig, er is wel een groter treinstation in de buurt maar je zal dan best veel moeten overstappen. Voor deze bestemming is de auto het meest handige vervoersmiddel.

Ski's huren met korting in Praz de Lys

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Praz de Lys met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: