Wintersport Massif des Aravis
Wintersport Massif des Aravis
Massif des Aravis - Le Grand Bornand
Massif des Aravis - Le Grand Bornand
Massif des Aravis - Saint Jean de Sixt
Massif des Aravis - Saint Jean de Sixt
Massif des Aravis - La Clusaz
Massif des Aravis - La Clusaz
Wintersport Massif des Aravis Massif des Aravis - Le Grand Bornand Massif des Aravis - Saint Jean de Sixt Massif des Aravis - La Clusaz

Massif des Aravis is de naam van twee skigebieden in de Haute Savoie in Frankrijk. Het overkoepelende gebied bestaat uit het skigebied rondom La Clusaz en het gebied rondom Le Grand Bornand.

In totaal ontstaat er een skigebied met 211 kilometer skipistes, waarvan 125 rond La Clusaz en de overige 86 bij Le Grand Bornand. Wat deze Franse skidorpen onderscheidt van andere (meer bekende) Franse skidorpen is de authenticiteit. Je vindt hier, op een enkel gebouw na, geen betonnen hoogbouw. De dorpen zijn ruim opgezet en zien er sfeervol en authentiek uit.

Ligging skigebied Massif des Aravis

De dorpen die bij dit skigebied horen zijn La Clusaz, Le Grand Bornand Village, Le Grand Bornand Chinaillon, Saint Jean de Sixt, en Manigod. Van deze dorpen is La Clusaz het grootste en vanuit hier zit je ook het snelst in het grootste deel van het skigebied.

La Clusaz is mooi, authentiek, heeft een super mooi en gevarieerd skigebied. Het dorp is wel uitgestrekt dus de meeste accommodaties liggen niet op loopafstand van de lift. Om dat op te vangen is er een goede busdienst die je van- en naar de liften brengt, maar ook naar de liftstations van de andere dorpen.

Het skigebiedje van Manigod is verbonden aan dat van La Clusaz. Manigod is een beetje een satellietdorp; er zijn accommodaties met ski-in ski-out en ook faciliteiten voor de kleinste wintersporters.

Saint Jean de Sixt is een dorp dat tussen het skigebied van La Clusaz en Le Grand Bornand in ligt. Vanuit Saint Jean de Sixt heb je niet direct toegang tot de pistes, maar gemiddeld wel de kortste reistijd tot beide gebieden. Door de ligging is dit ook een rustig dorp en daarmee ideaal voor de rustzoekers. Ook kun je hier prachtig wandelen en zijn er langlaufloipes.

Le Grand Bornand is het skigebied met 86 kilometer skipistes en heeft twee kleinere dorpen; Le Grand Bornand Village en Le Grand Bornand Chinaillon. De meeste pistes centreren zich rond de berg Mont Lachat. Ook deze dorpen zijn authentiek, authentieker dan je meestal ziet in Frankrijk.

Het skigebied Massif des Aravis is een perfecte plek voor de beginnende en licht gevorderde wintersporter. Er zijn overigens ook mooie off-piste mogelijkheden en er worden ook veel aanverwante activiteiten georganiseerd. Zo wordt er bijvoorbeeld een wijnfestival georganiseerd en kun je tijdens oudejaarsnacht, nachtskiën. Er is elke week een markt, en ook een rondleiding door La Clusaz.  

Het skigebied reikt van ongeveer 700 meter tot 2477 meter hoogte. Geen uitzonderlijke hoogtes maar al met al is het skigebied behoorlijk sneeuwzeker. Het skiseizoen loopt normaal gesproken van medio december tot en met medio april. Naast de mogelijkheden om te skiën kun je in deze regio ook gebruik maken van zo’n 50 kilometer aan langlaufloipes, waarvan de meesten wel een beetje tussen de dorpen in liggen, bijvoorbeeld ter hoogte van het dorp Les Confins. Hier kun je normaal gesproken van begin november tot eind april langlaufen, het is ook een trainingscentrum. Verder heb je in La Clusaz ook een aquapark, kan er geschaatst worden, en kun je verschillende alternatieve wintersporten beoefenen zoals bijvoorbeeld een soort ‘kite-skien’. Er is in Massif des Aravis dus meer dan genoeg te beleven.

Ski's huren met korting in Massif des Aravis

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Massif des Aravis met korting via:

Informatie over het skigebied

Massif des Aravis

 • Mountain
  Piek 2612 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  7
 • Stoeltjesliften
  26
 • Sleepliften
  46
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  50 km
 • Normaal
  70 km
 • Moeilijk
  73 km
 • Zeer moeilijk
  15 km
 • Totaal
  208 km

Dorpen in Massif des Aravis

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: