Wintersport Samoëns 1600
Wintersport Samoëns 1600 © TristanShu
Samoëns 1600 - Kindvriendelijke bestemming
Samoëns 1600 - Kindvriendelijke bestemming © TristanShu
Samoëns 1600 - Betoverend mooi
Samoëns 1600 - Betoverend mooi © Christian Martelet
Skiën in Samoëns 1600
Skiën in Samoëns 1600 © Christian Martelet
Wintersport Samoëns 1600 Samoëns 1600 - Kindvriendelijke bestemming Samoëns 1600 - Betoverend mooi Skiën in Samoëns 1600

Samoëns 1600 is het satellietdorp van Samoëns Village, gelegen in de Franse Haute Savoie. Samoëns 1600 is minder mooi maar wel heel praktisch als je het vergelijkt met het hoofd-dorp in het dal. De hoogte maakt het dorp sneeuwzekerder en de locatie is pal in het skigebied van Le Grand Massif.

Dit skigebied is geliefd onder alle typen wintersporters, van jong tot oud, skiërs en snowboarders, van mensen die van goed geprepareerde pistes houden en freeriders. Iedereen houdt van Le Grand Massif. Het skigebied telt 265 kilometer skipistes en is dus ook best groot te noemen. Vanuit veel accommodaties ski je zo de piste op of de liften in. Ook is er in Samoëns 1600 een kinderland en oefenweides. Verder is er van een echt dorp geen sprake, het is meer een verzameling accommodaties op een wat vlakker punt.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2561 meter
  Dorp 0 meter
 • Vanaf Utrecht
  0 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  6
 • Stoeltjesliften
  26
 • Sleepliften
  34
 • Funpark
  5
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  118 km
 • Moeilijk
  107 km
 • Zeer moeilijk
  41 km
 • Totaal
  266 km

Op wintersport naar Samoëns 1600

Samoëns 1600 ligt, zoals de naam al suggereert, op 1600 meter hoogte. Dit is, in vergelijking tot veel andere dorpen in deze regio, behoorlijk hoog. Dit komt de sneeuwzekerheid natuurlijk ten goede. Naast de hoogte speelt ook de geografische ligging van Le Grand Massif een heel grote rol in de sneeuwzekerheid van dit gebied. Doordat het dicht bij het Mont Blanc Massief ligt, blijft een sneeuwbui hier vaak lang hangen. Hierdoor sneeuw het wanneer het sneeuw niet een beetje, maar een beetje boel. Het hoogste punt dat je in het skigebied kunt bereiken is in Flaine, nabij de Tete de Lindars. Je skiet hier tot een hoogte van ongeveer 2500 meter. Het skiseizoen is geopend van medio december tot en met medio april.

Après-ski in Samoëns 1600

Een aantal dorpen van Le Grand Massif hebben best leuke après-ski. Samoëns 1600 is eigenlijk voornamelijk heel praktisch voor het skiën, maar je vindt hier weinig voorzieningen. Er zijn een aantal lekkere restaurants maar voor meer vertier moet je het eerder in Samoëns Village zoeken. Of bijvoorbeeld in Flaine.

Vervoer & Bereikbaarheid

Samoëns 1600 ligt op 1012 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Wanneer je de snelweg verlaten hebt, rijd je in ongeveer 40 minuten naar Samoëns 1600. Het vliegveld van Genève is goed bereikbaar en ligt op een klein anderhalf uur rijden over de weg. De Sneeuw Thalys maakt een stop in Albertville, hier kun je of een transfer nemen naar Samoëns 1600 welke twee uur duurt, of overstappen naar het station in Cluses en dan een transfer van ongeveer dertig minuten nemen. De bereikbaarheid van het skigebied is goed. Het laatste stukje naar Samoëns 1600 kan zeker bij sneeuwval wel even spannend zijn.

Ski's huren met korting in Samoëns 1600

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Samoëns 1600 met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: