Wintersport Morillon
Wintersport Morillon. Foto: © TristanShu

Morillon Village is een idyllisch en authentiek bergdorpje in de Franse deelstaat Haute Savoie. Het is absoluut niet te vergelijken met de betonfabrieken in de andere bekende gebieden. Morillon Village hoort bij het skigebied Le Grand Massif, met maar liefst 265 kilometer aan skipistes.

Dit skigebied heeft veel te bieden, voor elk type wintersporter. Bij Flaine zijn de off-piste mogelijkheden fantastisch en bij Morillon 1100/Les Esserts is het supertof voor kleine kinderen. Je bent hier van alle gemakken voorzien en Morillon Village is ook nog eens een mooi dorp. Het ligt wat laag waardoor de dal afdaling niet altijd even sneeuwzeker is maar er is een comfortabele gondel aan de rand van het dorp. Je vindt in Morillon Village heerlijke restaurants, mooie accommodaties en winkeltjes en andere benodigde voorzieningen.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2561 meter
  Dorp 1100 meter
 • Vanaf Utrecht
  997 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  6
 • Stoeltjesliften
  26
 • Sleepliften
  34
 • Funpark
  5
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  118 km
 • Moeilijk
  107 km
 • Zeer moeilijk
  41 km
 • Totaal
  266 km

Op wintersport naar Morillon

Morillon Village ligt op 660 meter hoogte. Dit is best een beetje laag, zeker als je naar de andere dorpen in de Haute Savoie kijkt. Het dorp heeft een (blauwe) dal afdaling, maar deze kan door de beperkte hoogte alleen geopend zijn wanneer er veel sneeuw is gevallen en geen langdurige warmteperiode is geweest. Het overige skigebied van Le Grand Massif is overigens wel heel sneeuwzeker. Enerzijds komt dit door de hoogte, er is een aanzienlijk deel rond en boven de 2000 meter. Maar anderzijds komt dit vooral door de geografische ligging. Het skigebied ligt vlakbij het Mont Blanc Massief. Als er een sneeuwbui is, blijft deze meestal lange tijd hangen boven dit skigebied waardoor het echt dumpt. Het skiseizoen duurt meestal van medio december tot en met medio april.

Après-ski in Morillon Village

Morillon Village is een gezellig dorp, maar niet heel bruisend. Op het lokale café na, vind je hier niet echt après-ski. In Flaine en Samoëns Village is het après-ski aanbod wat groter. Wil je in Morillon Village toch een klein beetje feest vieren dan kun je terecht bij Bar Le Bon Coin, Le Yeti of Bar Le Tetras Lyre. Verwacht geen uitbundige toestanden.

Vervoer & Bereikbaarheid

Morillon Village ligt op 997 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. Deze afstand is, zeker voor een wintersportbestemming in de Franse Alpen, behoorlijk goed te doen. Je rijdt overwegend over de snelweg. Na het verlaten van de snelweg rijd je in slechts twintig minuten naar Morillon Village. Het vliegveld van Genève is goed bereikbaar en een transfer (over de weg) duurt een uur. Met de Sneeuw Thalys reis je vanuit Nederland naar het internationale treinstation in Albertville. Je kunt hier óf direct een transfer naar Morillon Village nemen (1 uur en 3 kwartier) of overstappen naar het station in Cluses en aldaar een transfer nemen naar Morillon Village (20 minuten).

Ski's huren met korting in Morillon

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Morillon met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Morillon

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Met een vriendenkring gaan we al enkele jaren eind januari naar Morillon. We zijn een groep van uiteenlopende niveaus , maar iedereen kan hier goed uit de voeten. Echte beginners misschien iets zoeken in Flaine zelf. Morillon klein gezellig, en perfecte uitvalsbasis voor Le Grand Massif te verkennen

Gemiddeld cijfer 6.7
Door Kenny Pille op 17 oktober 2017

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: