Wintersport Le Monêtier-les-Bains
Wintersport Le Monêtier-les-Bains
Le Monêtier-les-Bains - Ratier Restaurants
Le Monêtier-les-Bains - Ratier Restaurants. Foto: © Zoom
Le Monêtier-les-Bains
Le Monêtier-les-Bains
Skiën in Le Monêtier-les-Bains
Skiën in Le Monêtier-les-Bains
Wintersport Le Monêtier-les-Bains Le Monêtier-les-Bains - Ratier Restaurants Le Monêtier-les-Bains Skiën in Le Monêtier-les-Bains

Le Monêtier-les-Bains ligt aan een uiteinde van het skigebied van Serre Chevalier in de Franse Zuidalpen. Le Monêtier-les-Bains is een vriendelijk uitziend dorp met mooie authentieke accommodaties. Aan de rand van het dorp zijn wat oefenweiden voor de kinderen.

In totaal telt Serre Chevalier 250 kilometer geprepareerde skipistes. Daarnaast zijn er ook nog off-piste mogelijkheden. Er zijn twee stoeltjesliften die je vanuit het dorp het skigebied in brengen. Je kunt vanuit Le Monêtier-les-Bains ook eenvoudig naar het hoogste punt van het skigebied, Pic de l’Yret op ruim 2800 meter hoogte. Een voordeel aan dit skigebied is dat het eigenlijk nooit echt té druk is; door de goede verhouding tussen aantal pisten en toeristenbedden.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2767 meter
  Dorp 1400 meter
 • Vanaf Utrecht
  1134 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  7
 • Stoeltjesliften
  21
 • Sleepliften
  34
 • Funpark
  4
 • Langlaufen
  40 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  54 km
 • Normaal
  84 km
 • Moeilijk
  80 km
 • Zeer moeilijk
  32 km
 • Totaal
  250 km

Op wintersport naar Le Monêtier-les-Bains

Le Monêtier-les-Bains ligt op 1500 meter. Een behoorlijke hoogte, al is dat in dit dal geen uitzondering. Het gehele skigebied van Serre Chevalier ligt vrij hoog, rond de 2000 meter en nog een stukje daarboven. De hoogte in combinatie met de geografische ligging maakt dit skigebied meer dan sneeuwzeker. De eerste grote dump vindt meestal eind november al plaats en begin december opent het gebied. Je kunt dan skiën tot medio/eind april. Mocht de natuursneeuw toch uitblijven dan kan ook bijna driekwart van het skigebied voorzien worden van kunstsneeuw, wat tevens ook goed is voor een stevige basis van de dal afdalingen. Veel pistes liggen tussen de bossen, wat heel prettig is als de zon het laat afweten. Le Monêtier-les-Bains is trouwens dé bestemming in Serre Chevalier om off-piste te ski:en of snowboarden.

Après-ski in Le Monêtier-les-Bains

De après-ski in Serre Chevalier is op een leuke manier aanwezig, zo ook in Le Monêtier-les-Bains. ‘les- Bains’ in een plaatsnaam geeft meestal aan dat er een thermaal bad is, en ook hier is dat het geval. Dat is een heerlijke manier om na een skidag te ontspannen. Voor wat meer actie kun je terecht bij l’Alpen in het dorpscentrum. Een stukje verderop is nog een cocktailbar, Blue Bird Cocktail Bar.

Vervoer & Bereikbaarheid

Le Monêtier-les-Bains ligt op 1102 kilometer rijden met de auto. Na het verlaten van de snelweg, ter hoogte van Grenoble, ben je nog een kleine twee uur onderweg naar Le Monêtier-les-Bains. De luchthaven van Turijn is het dichtstbij en ligt op ongeveer twee uur rijden. Met de Ski-Thalys kun je vanuit Nederland direct naar Chambéry reizen, de transfer naar Le Monêtier-les-Bains duurt dan ongeveer 2,5 uur. Tijdens de winter zijn er ook verschillende touroperators die bus pendeldiensten naar dit deel van de Franse Zuidalpen organiseren.

Ski's huren met korting in Le Monêtier-les-Bains

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Le Monêtier-les-Bains met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: