Skigebied Serre Chavelier
Skigebied Serre Chavelier
Serre Chavelier
Serre Chavelier
Skïen in Serra Chavelier
Skïen in Serra Chavelier
Serre Chavelier - La Cucumelle
Serre Chavelier - La Cucumelle
Skigebied Serre Chavelier Serre Chavelier Skïen in Serra Chavelier Serre Chavelier - La Cucumelle

Serre Chevalier is een gevarieerd skigebied in de Franse Zuidalpen. Onder de Nederlanders niet per sé de favoriete Franse skibestemming maar Serre Chevalier is echt een pareltje. Het is één van de grootste skigebieden in deze regio met 250 kilometer aan geprepareerde pistes.

Er zijn 6 grotere dorpen in het dal van dit skigebied en nog wat kleinere dorpen daar tussenin. Ook is er midden in het skigebied nog een klein dorpje, Village de Fréjus, hier heb je ski-in ski-out accommodaties maar verder geen voorzieningen.

Ligging Serre Chevalier

Briançon is een middeleeuwse vestingstad en ligt aan de oostkant van het skigebied. Het is op Davos in Zwitserland na, de hoogstgelegen stad in Europa. Briançon is niet alleen voor de wintersport belangrijk, ook de mensen uit de omgeving komen hier heen voor inkopen, uitgaan of uit eten gaan. De skiliften liggen aan de rand van de stad en als je verder weg verblijft kun je altijd nog met de skibus naar de skilift. Het uitzicht dat je op Briançon hebt als je de dal afdaling skiet, is prachtig.

Le Monêtier-les-Bains is een authentiek en sfeervol dorp dat helemaal aan de westkant ligt van het skigebied. Het andere uiterste. Dit dorp heeft heerlijke thermische baden, waar je na een drukke skidag heerlijk kunt ontspannen. Ook is het een leuke daginvulling als het weer bijvoorbeeld minder mooi is. Het skigebied in Le Monêtier-les-Bains is helemaal het einde voor off-piste skiërs en snowboarders, vooral als het net gesneeuwd heeft.

Tussen Briançon en Le Monêtier-les-Bains heb je de dorpen Saint-Chaffrey, Chantemerle, La Salle les Alpes, en Villeneuve liggen. In Saint-Chaffrey vind je veel oude architectuur maar heb je niet direct toegang tot het skigebied. Chantemerle, La Salle des Alpes en Villeneuve vormen samen het epicentrum van dit skigebied. De accommodaties die je hier vindt zijn een afwisseling van oud en modern; ook zijn er een aantal minder mooie betonnen flatgebouwen. Qua soorten accommodaties en prijsniveaus kun je hier echter alles vinden. En last but not least, je zit snel midden in het skigebied. Alle dorpen met skiliften hebben ook dal afdalingen én bijna alle dorpen hebben ook oefenweides voor de allerkleinsten.

Serre Chevalier is een heel sneeuwzeker skigebied. Dit komt door de combinatie van de hoogte en geografische ligging. Een skiseizoen duurt meestal van begin december tot en met eind april. Er zijn veel afdalingen tussen de bomen, wat prettig is als de zon het laat afweten. Er valt hier jaarlijks veel sneeuw, maar ook is er een indrukwekkend netwerk aan sneeuwkanonnen. Naast de mogelijkheid tot alpine-skiën is er ook 45 kilometer aan langlaufloipes in het dal van Serre Chevalier. Andere wintersporten zoals schaatsen en sneeuwkarten behoren hier ook tot de mogelijkheden.

Serre Chevalier is vanuit Nederland een pittig stukje rijden, ruim 1100 kilometer met de auto vanaf Utrecht. De ontsluiting met een internationaal treinstation of luchthaven is ook niet perfect waardoor de auto toch een prettig vervoermiddel blijft, ondanks de afstand. Tijdens de winter kun je met de Ski-Thalys vanuit Nederland direct naar Chambéry. Een transfer naar Serre Chevalier duurt dan nog ruim twee uur. De luchthaven van het Italiaane Turijn ligt op een kleine twee uur rijden. Tijdens de winter worden er ook bus pendeldiensten georganiseerd door verschillende touroperators.

Ski's huren met korting in Serre Chevalier

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Serre Chevalier met korting via:

Informatie over het skigebied

Serre Chevalier

 • Mountain
  Piek 2767 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  7
 • Stoeltjesliften
  21
 • Sleepliften
  34
 • Funpark
  4
 • Langlaufen
  40 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  54 km
 • Normaal
  84 km
 • Moeilijk
  80 km
 • Zeer moeilijk
  32 km
 • Totaal
  250 km

Dorpen in Serre Chevalier

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: