Wintersport Risoul
Wintersport Risoul

Risoul 1850 is een Frans skidorp in de Zuidalpen. Het behoort tot het skigebied van La Fôret Blanche, dat maar liefst 185 kilometer skipistes heeft. Risoul 1850 is wel functioneel gebouwd, in het skigebied met alle voorzieningen, inclusief skipistes en skiliften, op loopafstand.

Tegelijkertijd is er wel enige moeite in de esthetiek van dit praktische dorp gestoken door veel natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen te gebruiken. La Fôret Blanche is een groot en uitgestrekt skigebied met veel lange afdalingen die niet al te moeilijk zijn, waardoor dit een prima gebied is voor beginnende wintersporters. Er zijn wel wat voorzieningen voor kinderen zoals opvang en leuke activiteiten maar het is geen familiegebied bij uitstek.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2750 meter
  Dorp 1850 meter
 • Vanaf Utrecht
  1186 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  18
 • Sleepliften
  31
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  95 km
 • Moeilijk
  67 km
 • Zeer moeilijk
  18 km
 • Totaal
  180 km

Op wintersport naar Risoul

Risoul 1850 ligt op 1850 meter hoogte, wat de naam al doet vermoeden. Dit is behoorlijk hoog en is kenmerkend voor dit skigebied. Het hoogste punt is op ruim 2700 meter en dat betekent dat het hier erg sneeuwzeker is. De laatste jaren is veel geïnvesteerd in nieuwe liften want de infrastructuur was hier en daar nog wat verouderd. Er zijn hier ook mooie langlaufloipes (17km) en je kunt ook andere wintersporten beoefenen zoals bijvoorbeeld kunstschaatsen of met husky’s een sledetocht maken. Het skiseizoen duurt van begin december tot en met medio april, best lang dus.

Après-ski in Risoul

Franse Après-ski is, Frans. Toch zijn er in Risoul best een aantal bars waar je je skidag heel gezellig met een drankje en een muziekje kunt afsluiten. Alles ligt op loopafstand en het is best gezellig bij La Grotte du Yeti. Ook is er een bioscoop, voor nog eens een ander soort vertier tijdens je wintersport. Er zijn tevens voldoende restaurantjes in Risoul 1850 waar je lekker kunt eten voor niet al teveel geld.

Vervoer & Bereikbaarheid

Risoul 1850 ligt op 1164 kilometer rijden vanaf Utrecht de auto. Een flinke afstand maar Risoul ligt dan ook in de Zuidalpen. Na het verlaten van de snelweg ben je nog bijna 3 uur onderweg naar Risoul. Zeker het laatste stuk is een flinke klim dus zorg dat je altijd sneeuwkettingen bij je hebt en ook weet hoe je ze moet gebruiken. Wil je met het vliegtuig naar Risoul dan kun je het beste naar Grenoble vliegen, de luchthaven ligt op een kleine 3 uur rijden over de weg. De luchthaven van Turijn ligt op 2,5 uur rijden en is daarmee iets dichterbij. Niet de best bereikbare bestemming maar zeker wel de moeite waard.

Ski's huren met korting in Risoul

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Risoul met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Risoul

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Risoul is de plek voor studenten door onder andere de prijs/kwaliteit verhouding en de apresski. Ondanks dat er maar 1 echte apresski bar is, de Yeti, is het wel een drukke plek waar altijd een goed feestje te vieren is, tijdens apresski tijden en tot diep in de nacht. Bedenk wel dat het geen echte oostenrijkse apresski is, het begint redelijk laat en eindigt ook laat. Het gebied is heel mooi en goed voor beginners en gevorderden. veel hoogteverschillen en flinke zwarte pistes tot lichtere, lange pistes.

Gemiddeld cijfer 7.7
Door Castor op 29 november 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Bizztravel

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: