Wintersport Alpes du Sud - La Forêt Blanche
Wintersport Alpes du Sud - Les Orres 1800
Alpes du Sud - La Grave
Alpes du Sud - La Grave
Alpes du Sud - Puy Saint Vincent
Alpes du Sud - Puy Saint Vincent. ©Thibaut BLAIS/ OTI du Pays des Écrins
Alpes du Sud - Auron
Alpes du Sud - Auron
Wintersport Alpes du Sud - La Forêt Blanche Alpes du Sud - La Grave Alpes du Sud - Puy Saint Vincent Alpes du Sud - Auron

Wintersport in Alpes du Sud

Een pittoreske deel van de Franse Alpen afgewisseld met enkele betonnen skifabrieken kom je tegen in Alpes du Sud. De meeste skigebieden hebben circa 100 km aan piste en zijn vaak wat gemoedelijker dan de dorpen in Savoie en Haute Savoie.

Informatie

 • Gesproken taal
  Frans
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  20
 • Gletsjergebieden
  1
 • Zomerskiën
  Ja
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Prima
Een ideale mix van zon, sneeuw en een Franse sfeer vind je in de regio Alpes du Sud. De steek staat bekend om zijn vele zonuren en niet direct om grote hoeveelheden sneeuw. Maar door de gemiddelde hoge ligging van de dalen (de meeste rond de 1500 meter), valt in de skigebieden van Alpes du Sud al vroeg in de winter de eerste sneeuw en regent het er in de winter nauwelijks tot niet. Behalve de bekende skigebieden van Briancon, Pra-Loup, Isola 2000 en Saint-Etienne zijn er nog enkele kleinere skigebieden te vinden die nog niet ontsierd worden door grote betonnen complexen. Alpes du Sud is zeer gevarieerd en heeft voor iedere type wintersporter een passend skigebied.

Bereikbaarheid en vervoer naar Alpes du Sud

Wanneer je met het vliegtuig naar Alpes du Sud gaat, vlieg je naar Genève of Nice. Dit is afhankelijk van hoe zuidelijk je eindbestemming ligt. Er zijn verschillende rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam en Rotterdam. Een vlucht duurt niet langer dan ongeveer een uur. Dus vanaf de luchthaven tot aan je hotel of appartement kan al binnen 4 uurtjes. Met de auto en met trein kan natuurlijk ook. De NS heeft een speciale dienst in de winter. Met de auto zijn de meeste skigebieden ongeveer 1200 km verwijderd vanaf Utrecht.

Met de bus op wintersport naar Alpes du Sud: Interbus
Met de trein op wintersport naar Alpes du Sud: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Alpes du Sud: Transavia

Dorpen in Alpes du Sud

Skigebieden in Alpes du Sud

Aanbevolen accommodaties van

Bizztravel

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: