Wintersport Thüringen - Oberwiesenthal
Wintersport Thüringen - Oberwiesenthal
Wintersport Thüringen - Skiarena Silbersattel
Wintersport Thüringen - Skiarena Silbersattel
Wintersport Thüringen - Silbersattel Steinach
Wintersport Thüringen - Silbersattel Steinach
Wintersport Thüringen - Heubach
Wintersport Thüringen - Heubach
Wintersport Thüringen - Oberwiesenthal Wintersport Thüringen - Skiarena Silbersattel Wintersport Thüringen - Silbersattel Steinach Wintersport Thüringen - Heubach

Wintersport in Thüringen

Geniet van een wintersport in het heuvelachtige Thüringen. Alhoewel, grote skigebieden vind je hier niet. Hoge bergen evenmin en uitbundige après-ski hebben ze in Thüringen nog nooit van gehoord. Toch is Thüringen een geliefde regio in Duitsland voor de wintersporter in midden en oost Duitsland.

Informatie

 • Gesproken taal
  Duits
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  5
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Slecht
 • Langlauf
  Zeer goed
Er heerst namelijk rust, ongerepte natuur en eindeloze vergezichten. Wil je dus van je een wintersportvakantie genieten en eens echt even helemaal weg zijn van alle drukte en de massa, dan is Thüringen the place to be, of wel ‘der Ort zu sein’. De Skigebiedjes in Thüringen tellen meestal maar 2 of 3 afdalingen met in totaal circa 3 km aan piste. Het is dan ook vooral de combinatie met winter wandelen en langlaufen dat het een totaal wintersportgevoel geeft. De Skiarena Silbersattel heeft enkele rode, blauwe en zelfs een zwarte piste. Een prima plek voor één of meerdere dagen sneeuwvermaak!

Bereikbaarheid en vervoer naar Thüringen

Thüringen is makkelijk en goed bereikbaar met de auto. De meeste bestemmingen liggen op 550 km rijden vanaf Utrecht tot aan de Tsjechische grens op ongeveer 750 km vanaf Utrecht. Door de goede wegen en het gebrek aan bergen zul je tijdens je rit weinig hinder ondervinden van de sneeuw. Er gaan ook diverse buspendels richting Thüringen. Wanneer je met de trein wilt zul je naar Leipzig of Erfurt moeten afreizen om daar het laatste stuk met een boemeltrein richting je bestemming af te leggen.

Met de trein op wintersport naar Thüringen: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Thüringen: Transavia

Dorpen in Thüringen

Skigebieden in Thüringen

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: