Wintersport skigebied Willingen
Wintersport skigebied Willingen
Skiën in skigebied Willingen - Ettelsberg
Skiën in skigebied Willingen - Ettelsberg
Willingen - Wilddieb lift
Willingen - Wilddieb lift
Wintersport skigebied Willingen
Skiën in skigebied Willingen - Ettelsberg Willingen - Wilddieb lift

Het skigebied van Willingen ligt in het Hochsauerland in Duitsland. De naamsbekendheid is iets minder dan van buurdorp Winterberg, maar toch is Willingen eigenlijk net zo leuk. Het skigebied is ietsje kleiner, je kunt hier gebruik maken van 16 kilometer skipistes.

Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat het ook iets minder druk is, waardoor je misschien wel net iets meer aan skiën toekomt dan in grote broer Winterberg. Je kunt een skipas komen voor Willingen zelf maar, je zou ook een overkoepelende skipas kunnen kopen voor het gehele Sauerland. Dan kun je tijdens je wintersportvakantie gebruik maken van andere gebiedjes zoals dat van Winterberg maar ook naar de Neuastenberg, Altastenberg, Küstelberg en nog een aantal andere gebiedjes. Met een skipas van Wintersportarena Sauerland kun je je prima een hele week vermaken. Sunweb heeft ook een goed zomeraanbod wanneer je hier niet alleen in de winter wil gaan kijken.

Ligging skigebied Willingen

Willingen is een redelijk groot en een beetje uitgestrekt dorp. Ook hier vind je allerlei soorten accommodaties, maar hotels en gezellige pensions voeren wel de boventoon in deze regio. Vanuit het dorp vertrekt een moderne gondel naar de top van de Ettelsberg op 838 meter hoogte. Dit is tevens het hoogste punt van het skigebied en hier vind je een meertje, de Ettelsbergsee en de Hochheideturm, een hoge toren met een fantastisch panorama uitzicht over het Hochsauerland. Het dorp Willingen ligt op ongeveer 580 meter hoogte. Niet bijzonder hoog, maar door de ligging in het Hochsauerland ligt hier de meeste winters toch genoeg sneeuw om te skiën. Het hoogteverval is niet heel groot, hierdoor is dit skigebied bijzonder geschikt voor beginnende wintersporters én senioren. Oudere mensen die vroeger veel geskied hebben en het nu allemaal wat kalmer aan willen doen, kunnen fantastisch uit de voeten in Willingen. De lagere ligging maakt het skigebied van Willingen niet altijd even sneeuwzeker. De sneeuwkwaliteit kan behoorlijk fluctueren. Ook hier zijn grote investeringen gemaakt in kunstsneeuwinstallaties en wanneer het wel koud is, draaien deze op volle uren.

Voorheen waren er in Willingen veel sleepliften. Er is een nieuwe hypermoderne stoeltjeslift Köhlerhagen gebouwd met maar liefst 8 zitplaatsen per stoeltje. Ook de komende jaren zullen er meer sleepliften vervangen worden. Voor de ervaren skiër is Willingen minder interessant. De langste afdaling is 2 kilometer lang en brengt je van de top van de Ettelsberg terug het dorp in. Het is de langste afdaling in het Sauerland.

Naast skiën kun je in Willingen natuurlijk ook andere dingen doen. Er is een serieus aanbod aan langlaufloipen, maar liefst 80 kilometer in drie moeilijkheidsgraden. Daarnaast zijn een aantal skipistes verlicht, waardoor je ook ‘s avonds kunt skiën. Er is in Willingen ook après-ski. Geen gefeest tot de zon op komt, maar zowel in het dorp alsook op de berg vind je een aantal gezellige après-ski bars, zoals Siggis Hütte op de Ettelsberg of Leo’s Bierkeller in het dorp.

Willingen ligt op 307 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Je doet er ongeveer een kleine vier uur over. De auto is het meest evidente vervoersmiddel voor dit skigebied. Het is te dichtbij om met het vliegtuig te gaan en met de trein is het behoorlijk omslachtig. Wel zou je met een buspendel van een touroperator naar Willingen kunnen reizen, dat is dan wel weer handig.

Ski's huren met korting in Willingen

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Willingen met korting via:

Informatie over het skigebied

Willingen

 • Mountain
  Piek 830 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  1
 • Sleepliften
  10
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  7 km
 • Moeilijk
  9 km
 • Zeer moeilijk
  0 km
 • Totaal
  16 km

Dorpen in Willingen

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: