Wintersport Bayern - Breitenberg
Wintersport Bayern - Breitenberg
Wintersport Bayern - Oberstdorf
Wintersport Bayern - Oberstdorf
Wintersport Bayern - Bolsterlang
Wintersport Bayern - Bolsterlang
Wintersport Bayern - Reit im Winkl
Wintersport Bayern - Reit im Winkl
Wintersport Bayern - Breitenberg Wintersport Bayern - Oberstdorf Wintersport Bayern - Bolsterlang Wintersport Bayern - Reit im Winkl

Wintersport in Bayern

Beieren, of Bayern, is verreweg de meest uitgebreide wintersport streek van Duitsland. Ondanks dat Hoch Sauerland de meest geliefde streek is onder de Nederlander (vanwege de korte reisafstand), kun je in Bayern genieten van meer piste kilometers en hoger gelegen dalen en bergen.

Informatie

 • Gesproken taal
  Duits
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  22
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Prima
De bekendste wintersport gebieden van Bayern zijn Garmisch-Partenkirchen, Reit im Winkl, Sankt Englmar en Oberstdorf. Deze gebieden hebben meer dan 40 km aan pistes, waarbij Oberstdorf zelfs ruim 125 piste kilometers telt. Wanneer je een wintersportvakantie naar Bayern boekt kom je vaak niet alleen om te skiën of te snowboarden. Langlaufen is een geliefde bezigheid en loipes zijn er in overvloed. Maar ook schaatsbanen en rodelbanen vind je in bijna iedere Zuid-Duitse wintersportplaats.

Bereikbaarheid en vervoer naar Bayern (Beieren)

Voor je gevoel ligt Bayern dichtbij, althans dichterbij dan de skigebieden van Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Dit is maar deels waar en sterk afhankelijk van waar je moet zijn in Zuid-Duitsland. De meeste skigebieden liggen op 800 km afstand van Utrecht, met uitschieters naar de 1000 km. Met een pendelbus of trein kun je ook goed uit de voeten naar Bayern. Wanneer je met het vliegtuig gaat is het afhankelijk van je eindbestemming. München, Innsbruck en Salzburg behoren tot de mogelijkheden.

Met de trein op wintersport naar Bayern: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Bayern: Transavia

Dorpen in Bayern

Skigebieden in Bayern

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: