Air Transat
Wintersport Quebec - Mont Tremblant
Wintersport Quebec - Mont Tremblant

Wintersport in Québec

Op slechts 130 kilometer vanaf Montreal, een rit van circa 1,5 uur met de auto, ligt het grootste skigebied van de provincie Québec; Mont Tremblant. Het op één na grootste skigebied; Le Massif De Charlevoix vind je aan de andere kant van de provincie op 78 kilometer va Québec.

Informatie

 • Gesproken taal
  Engels, Frans
 • Valuta
  Canadese dollar
 • Skigebieden
  2
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Ja
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Goed
Omdat de 2 grootste steden van de regio én van Oost Canada (Montreal en Quebec) zo dicht bij deze skigebieden liggen zijn de skigebieden enorm populair. Op ongeveer 1,5 uur rijden van de steden sta je al op de pistes. Dit maakt de bestemming ook zeer geschikt om een city-trip te combineren met een wintersportvakantie. Vooral ook omdat de meeste skigebieden aan deze kant van Canada niet erg groot zijn. Een paar dagen skiën en een paar dagen genieten van schitterende steden als Montreal, Quebec en Ottawa is een absolute aanrader. Kom je echt voor alleen de bergen en een groot aantal pistes dan zijn de skigebieden van de provincies Alberta en Brits-Columbia aan te raden.

Bereikbaarheid en vervoer naar Québec

Een rechtstreekse vlucht naar Montreal is geen enkel probleem, een directe vlucht naar Quebec en Ottawa is daarentegen niet altijd even gemakkelijk. Dit komt prima uit, want de skigebieden die de moeite zijn om als wintersportbestemming aan te doen zijn het dichts bij Montreal. Een vlucht naar Montreal duurt vanaf Amsterdam circa 8 uur. Dat is het voordeel van een bestemming in Noord-Amerika aan de Oostkust.

Met het vliegtuig op wintersport naar Québec - Canada: Air Transat
Met het vliegtuig op wintersport naar Québec - Canada: Vliegtickets.nl

Dorpen in Québec

Skigebieden in Québec

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: