Wintersport Brits-Columbia - Whistler Blackcomb
Wintersport Brits-Columbia - Whistler Blackcomb
Wintersport Brits-Columbia - Big White
Wintersport Brits-Columbia - Big White
Wintersport Brits-Columbia - Fernie
Wintersport Brits-Columbia - Fernie
Wintersport Brits-Columbia - Sun Peaks Resort
Wintersport Brits-Columbia - Sun Peaks Resort. Foto: © Suz Kieran
Wintersport Brits-Columbia - Whistler Blackcomb Wintersport Brits-Columbia - Big White Wintersport Brits-Columbia - Fernie Wintersport Brits-Columbia - Sun Peaks Resort

Wintersport in Brits-Columbia

Brits-Columbia is de provincie in Canada met de meest bekende wintersportdorpen. Big White en Whistler Blackcomb voeren de lijst aan met bekende skigebieden. Whistler kent maar liefs 200 KM aan piste en wordt dan ook het meest bezocht door mensen die schitterende tochten willen maken door de Canadese poeder.

Informatie

 • Gesproken taal
  Engels
 • Valuta
  Canadese dollar
 • Skigebieden
  6
 • Gletsjergebieden
  1
 • Zomerskiën
  Ja
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Prima
Op slechts 122 kilometer van Vancouver ligt het bekendste skigebied van Canada; Whistler Blackcomb in het Garibaldi Provincal Park van Brits-Columbia. Je vindt in deze staat het meest aantal bergketens en de hoogste toppen van heel Canada. De diverse skigebieden en wintersportbestemmingen liggen direct naast Vancouver in de nationale parken van Stein Valley, Ts'yl-os Provincial Park en Garibaldi Provincial Park. Voor niet alle wintersportbestemmingen geldt automatisch dat er ook een groot aantal skigebieden en pistekilometers te vinden zijn. Canadezen zijn gek op langlaufen, ijshockey en schaatsen... en daar heb je geen bergen voor nodig. De overige skigebieden liggen in de nationale parken meer naar het oosten, tegen de grens met Alberta op zo'n 450 tot 650 km rijden van Vancouver.

Bereikbaarheid en vervoer naar Brits-Columbia

De luchthaven van Vancouver is een groot internationale luchthaven waar diverse vluchten vanuit Amsterdam, Brussel en Frankfurt dagelijks aankomen. Voor een vlucht vanuit Nederland (en omgeving) is daarom vrij veel keuze. De vlucht is vrij lang, zelfs voor Noord-Amerikaanse begrippen. dat heeft alles te maken met de positie van Brits-Columbia. Gek veel meer naar het Westen kun je immers niet!

Met het vliegtuig op wintersport naar Brits-Columbia in Canada: Air Transat

Dorpen in Brits-Columbia

Skigebieden in Brits-Columbia

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: