Wintersport New Mexico - Ski Santa Fe
Wintersport New Mexico - Ski Santa Fe. Foto: skisantafe.com

Wintersport in New Mexico

Wintersport in New Mexico is niet zo 'groot' als dat in de staten Californië of Colorado is. Er zijn slechts een paar skigebieden in New Mexico die allemaal aan de noordkant van de staat liggen in of tegen het Carson National Forest. Sante Fe is één van de meest zuidelijke skigebieden van Amerika

Informatie

 • Gesproken taal
  Engels
 • Valuta
  Amerikaanse dollar
 • Skigebieden
  2
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Matig
Voor een wintersportvakantie naar New Mexico ga je eigenlijk naar Taos Ski Valley. Dit is het grootste skigebied van de staat en telt 115 pistekilometers. Gekgenoeg is Santa Fe het meest bekende skigebied van New Mexico, ondanks dat je hier maar 30 pistekilometers vindt. Dit zal te maken hebben met de allure van Santa Fe én met het feit dat het één van de eerste skigebieden was in Amerika. Ze zijn alleen vergeten uit te breiden waardoor het in grote flink is achtergebleven op de skigebieden waar wel in geïnvesteerd is.

Bereikbaarheid en vervoer naar New Mexico

De makkelijkste aanvliegroute voor een wintersportvakantie naar New Mexico is de luchthaven van Albuquerque. Ondanks dat er weinig rechtstreekse vluchten van Europa naar de hoofdstad van New Mexico te vinden zijn gaan er wel veel binnenlandse vluchten naar deze stad. De kans is dus vrij groot dat je ergens in Amerika moet overstappen. Denver ligt in de buurstaat; Colorado. Vanaf hier is het ongeveer net zo ver als vanaf Albuquerque; circa 5 uur met de auto.

Met het vliegtuig op wintersport naar New Mexico: Vliegwinkel.nl

Dorpen in New Mexico

Skigebieden in New Mexico

Aanbevolen accommodaties van

OAD

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: