Wintersport Californië - Heavenly Ski Resort
Wintersport Californië - Heavenly Ski Resort
Wintersport Californië - Northstar at Tahoe
Wintersport Californië - Northstar at Tahoe
Wintersport Californië - Northstar California
Wintersport Californië - Northstar California. Foto: © Vail Resorts
Wintersport Californië - Kirkwood Mountain Resort
Wintersport Californië - Kirkwood Mountain Resort. Foto: © Vail Resorts
Wintersport Californië - Heavenly Ski Resort Wintersport Californië - Northstar at Tahoe Wintersport Californië - Northstar California Wintersport Californië - Kirkwood Mountain Resort

Wintersport in Californië

Zon, zee en strand? Welnee... Californië is sneeuw, bergen en pistes! Althans, voor de gene die van wintersport houden. Het is niet het eerste wat er in je opkomt wanneer je aan deze staat denkt, maar Californië is er groot en aan de oost kant van de staat, grenzend aan Nevada, ligt in het beroemde Yosemite National park enkele prima skigebieden.

Informatie

 • Gesproken taal
  Engels
 • Valuta
  Amerikaanse dollar
 • Skigebieden
  4
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Ja
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Redelijk
Vanuit San Francisco ben je ongeveer 3,5 uur rijden verwijderd van het grootste skigebied van Californië; Mammoth Mountain Ski Area. Hier vindt je ongeveer 150 km aan pistes. Wanneer je door zou willen rijden naar Las Vegas, dan is dit tevens 5,5 uur met de auto. Wat een schitterende reis zou dat zijn? Van de Californische kust, naar de besneeuwde bergen om af te sluiten in Las Vegas. Waarom ook eigenlijk niet?

Bereikbaarheid en vervoer naar Californië

Wanneer je naar Californië op wintersport gaat kun je het beste vliegen naar Las Vegas (Nevada), Los Angeles of San Francisco. Dit hangt af van je uiteindelijke bestemming. De meeste skigebieden liggen op circa 3,5 uur rijden van San Francisco en circa 5,5 uur rijden van Las Vegas en Los Angeles. Op de airport heb je vele keuzes om een auto te huren of met een bus richting je eindbestemming te rijden.

Met het vliegtuig op wintersport naar Californië: Vliegwinkel.nl

Dorpen in Californië

Skigebieden in Californië

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: