Daka Wintersport
Nieuwe Zugerbergbahn
Positie Zugerbergbahn

Nieuwe Zugerbergbahn in Ski Arlberg

Wintersport Live Wintersport Live

Een gloednieuwe, ultra moderne 10-persoonsgondel wordt er deze zomer gebouwd in het skigebied van Ski Arlberg. Om exact te zijn; in het skidorpje Zug. Beter bekent als het skigebied van Sankt Anton en Lech. De gondel draagt de naam; Zugerbergbahn en vervangt het gelijknamige 2-persoonsliftje uit 1969 !!

Wij zijn groot fan van dit skigebied en proberen iedere winter een paar dagen naar Ski Arlberg af te reizen. En eerlijk is eerlijk... dit liftje was wel aan vervanging toe. Maar zoals je zo vaak ziet bij dit soort oude liftjes, waar dus iedereen van vindt dat hij aan vervanging toe is, verdwijnt er ook een stukje historie. Een stukje nostalgie. En dat is dan wel weer jammer. Maar goed, meestal verdwijnt dit gevoel al heel snel wanneer je in de nieuwe gondel zit.

De meeste mensen die hier wel eens geskied hebben kennen deze lift als één van de laatste stukjes van Der Weisse Ring route. Een geweldig mooi stukje van Ski Arlberg dat je met gemak binnen 3 a 4 uurtjes kunt afleggen.

Oude Zugerbergbahn
Oude Zugerbergbahn

De nieuwe Zugerbergbahn

De 10-persoonsgondel die men gaat bouwen moet gereed zijn voor het nieuwe wintersportseizoen en komt te staan op hetzelfde traject als de huidige 2-persoonslift.

Maar door de enorme capaciteit verhoging gaat de vervoerscapaciteit omhoog van circa 700 wintersporters per uur naar 2400 wintersporters per uur. De keren dat wij hier waren was het niet enorm druk bij deze lift. Dus de doorstroom zal niet een directe reden zijn geweest voor het vervangen van de lift. Het bouwjaar daarentegen van de oude stoeltjeslift was er één om trots op te zijn. 1969 !

Ruim 50 jaar heeft de liftdienst gedaan. De hoogte tijd om te worden vervangen.

De gondel legt 1460 meter af in 4 minuten en 30 seconden. Als je de Casio erbij pakt dan kom je erachter dat dit 6 meter per seconde is. Het hoogte verschil is net als bij de oude lift 615 meter. De lift brengt je van 1500 naar circa 2100 meter, alwaar je uit kunt stappen bij één van de meest iconische restaurantjes van het gebied.

Later in de zomer zal de nieuwe lift ook zichtbaar zijn op de pistekaart van Ski Arlberg.

Overweeg je een vakantie naar Zug? Check onze informatiepagina over Zug. Je vindt hier algemene informatie, webcams, reviews, weerberichten en pistekaarten.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.