Zinsbergbahn Brixen im Thale
Zinsbergbahn Brixen im Thale

Nieuwe Zinsbergbahn Brixen im Thale

Wintersport Live Wintersport Live

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is één van de grootste, zo niet hét grootste skigebied van Oostenrijk en timmert daardoor altijd aan de weg. Mooie projecten en nieuwe gondels staan jaarlijks op het menu. Voor komende winter staat in Brixen im Thale de nieuwe Zinsbergbahn op het programma.

Het was even uitvogelen wat men nou precies wilde met deze nieuwe combinatielift en waar hij precies komt te staan in Brixen im Thale. Want er gaat wel het eea veranderen t.o.v. de huidige situatie. Niet alleen vervangt de nieuwe Zinsberhgbahn de oude lift, die onder de kenner bekend staat als de Bubble Express, maar het traject wordt ook verlengd. En door deze verlenging wordt ook de piste met 400 meter verlengd. Waardoor het bergstation ter hoogte komt te staan van de Filzbodenbahn.

Nieuwe locatie Zinsbergbahn

Unieke combinatielift

Brixen im Thale heeft met deze nieuwe gecombineerde lift een primeur te pakken voor het skigebied en zelfs voor de gehele Kitzbüheler Alpen. Met 23 gondels en 57 stoeltjesliften is het voor deze regio de eerste keer dat er gondels met stoeltjesliften worden gecombineerd. De stoeltjesliften zullen zelfs vanaf zomer 2020 het gehele jaar in gebruik worden genomen. De gondels daarentegen zullen alleen in de winter dienst doen.

Zinsbergbahn - Brixen im Thale
Zinsbergbahn - Brixen im Thale

Bij de bouw van de grote project hoort niet alleen de constructie van de gondel en de stoeltjesliften, maar worden ook diverse andere faciliteiten meegenomen. Één van de speerpunten van het skigebied is de kindvriendelijkheid. Dit vind je ook terug in dit project. Zo komt er een geheel eigen 'ingang' voor de skischolen, zodat de kinderen en mensen in een les los van de andere wintersporters met zijn alle naar boven kunnen.

Nieuwe lift Brixen
Hochbrixen

Feiten over het nieuwe project:

Gondeltype

Kombinatielift met 23 x 10persoons Panoramagondels en
57 x 8persoons stoeltjesliften met weerkap en verwarmde stoelen (gehele jaar geopend).

Snelheid:

6,00 m/s

Vervoerscapacitiet:

3.400 P/h im Winter / 1035 P/h im Sommer (nur Gondeln)

Bijzonderheden:

1.667m Bergstation (ganzjährig geöffnet)

Investering

15,5 MIO EUR

Fabrikant:

Firma Doppelmayr

Architekt & Planning:

AB Seilbahn Planungsbüro – Martin Aschaber

Start van de bouw:

Frühjahr 2019

Oplevering:

Beginn Wintersaison 2019/20

Aankomende zomer:

Deze zomer gaat Wintersport Live een kijkje nemen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental om met eigen ogen de voortgang te mogen bewonderen. Houdt de website goed in de gaten wanneer je benieuwd bent hoe het project deze zomer vordert.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties