Daka Wintersport
Wintersport in Canada - Sun Peaks geweldig uitzicht
Wintersport in Canada - Sun Peaks geweldig uitzicht

Wintersport in Canada? Deze gebieden kun je perfect combineren

Wintersport Live Wintersport Live

Ga je op wintersport naar Canada, maar kun je niet kiezen tussen al die geweldige skigebieden? Dan combineer je ze toch! Maak er een complete skisafari van of houd het bescheiden en bezoek twee gebieden. Wij zetten voor je op een rij welke duo’s perfect samengaan.

SilverStar & Big White

Ideaal voor: easy skiërs, groepen met verschillende niveaus en families

Wil je cruisen over lange, mooi geprepareerde pistes? En ben je fan van skiën tussen de bomen? Dan zijn deze twee resorts een perfecte match. Tree skiing kun je in deze resorts namelijk volop. Bovendien zijn de dorpen lekker kleinschalig en zijn er veel ski-in/ski-out mogelijkheden in zowel Big White als SilverStar. Perfect voor een geweldige skivakantie met de hele familie.

Big White Snowghosts
Big White Snowghosts

Whitewater & Red Mountain

Ideaal voor: gevorderde skiërs die op zoek zijn naar een authentieke beleving

Red Mountain en Whitewater liggen op maar een uurtje rijden van elkaar. In beide dorpen beleef je het authentieke Canada. Dompel je onder in het alledaagse leven van de locals, die hier permanent wonen. Ook qua skigebied is hier heel wat te beleven, want meer dan 50% bestaat uit pistes voor gevorderden. Ben je op zoek naar de echte Canada-beleving? Zet deze twee gebieden dan maar op je bucketlist.

Panorama & Kicking Horse

Ideaal voor: gevorderde skiërs, die directe toegang willen tot heliski-avonturen

Heliskiën is de droom van veel wintersporters. In Panorama en Kicking Horse kun je die droom uit laten komen. In beide resorts vind je namelijk een gerenommeerde heliski-organisatie, die je met liefde per heli naar de mooiste plekjes brengen. Waar ga jij die first tracks zetten? Blijf jij liever met beide ski’s op de grond? In Panorama vind je een fijne mix van geprepareerde pistes en de beruchte Taynton Bowl. Zin in een uitdaging? Die vind je in Kicking Horse zeker. In dit uitdagende, maar spectaculaire gebied bestaat meer dan 75% uit black en double black terrein.

Whistler & Sun Peaks

Ideaal voor: beginners, gevorderden, vergevorderden, families met kinderen, niet-skiërs... Tja, voor wie niet?

Whistler en Sun Peaks zijn Canada’s grootste skigebieden, dus je begrijpt: hier is genoeg te beleven! Beginners en gevorderden, easy skiërs en daredevils. Iedereen komt hier aan zijn trekken. Ook heliskiën is hier mogelijk. En laat je die ski’s liever helemaal thuis? Dan is er in deze gebieden alsnog genoeg om je mee te vermaken. Hier vind je het grootste aanbod aan winteractiviteiten. Ontdek de prachtige omgeving bijvoorbeeld per hondenslee of sneeuwscooter.

Kimberley & Fernie

Ideaal voor: families, stellen en powder chasers

Fernie ligt op 3 uur rijden van Calgary en heeft ruim 140 pistes, 5 bowls en een perfecte beginnerszone. Een heerlijk gebied voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Kimberley staat bekend om de droge poedersneeuw, lekker veel zonuren en veel variatie. Dit gebied bezit meer dan 80 pistes en ook hier vind je een uitgebreide beginnerszone.

Beide gebieden hebben veel ski-in/ski-out accommodaties, wat ze in combinatie met de beginnerszones ideaal maakt voor families. Bovendien maken Fernie en Kimberley samen met Kicking Horse deel uit van de Powder Highway Resorts. De gebieden delen dus een skipas, waardoor je elke dag kunt kijken waar de beste poeder ligt.

Panorama Canada snowboarden skiën
Panorama Canada snowboarden skiën

Kicking Horse & Revelstoke

Ideaal voor: gevorderde skiërs die van steil houden

Hou je van poedersneew, steile pistes en grote hoogteverschillen? Dan is de combinatie Kicking Horse en Revelstoke perfect voor jou!

Revelstoke is dé plek voor heliskiërs en snowcat-skiërs. Hier kun je met een helikopter of snowcat/pistebully naar de mooiste plekken, waar jij de first tracks kunt maken.

Kicking Horse is nog zo’n uitdagend gebied. Hier vind je 106 afdalingen en volop off piste- en backcountry mogelijkheden. Een walhalla voor de gevorderde wintersporter.

Deze gebieden kun je trouwens ook heel goed combineren met de gebieden hierboven. Zo maak je er een mooi kwartet van.

Red Mountain Catski 1
Red Mountain Catski 1

Deze combi’s zijn perfect als je 10 dagen of langer op reis gaat. Heb je nog langer de tijd? Dan kun je er ook een complete skisafari van maken. Wat dacht je van de Powder Highway of Chasing Snowghosts? Bij Wintersport Canada Amerika stellen ze graag jouw ultieme reis samen.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.