Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
 Winkl Link in Zauchensee - Flachauwinkl
Winkl Link in Zauchensee - Flachauwinkl

Winkl Link in Zauchensee - Flachauwinkl

Wintersport Live Wintersport Live

Dat Salzburger Sportwelt bovenaan de Oostenrijkse lijst staat met vernieuwingen is al twee jaar bekend. Het hele 'corona-debacle' heeft er voor gezorgd dat de plannen een beetje verschoven waren. Maar in 2021 gaat men weer met goede moed verder aan het project. Zo ook het project Winkl Link.

Want het Winkl Link deel gaat zorgen voor de connectie tussen het skigebied van Flachau (Snow Space Salzburg) en het skigebied van Zauchensee.

Technische specificaties van Winkl Link

Deze gondel wordt een 10-persoonsgondel en de hele rit duurt nog geen 1 minuut en 10 seconden. De gondel is dan ook echt bedoeld als 'link' tussen twee delen van een gebied. Ik hoor je denken; een lift is toch altijd bedoeld tussen twee delen? Ja, dat klopt. Maar deze link is noodzakelijk om twee deelgebieden met elkaar in verbinding te brengen.

Het hoogte verschil van de Winkl Link is 400 meter tov het basisstation en het bergstation en brengt met een snelheid van 6 meter per seconden ongeveer 1800 meter naar de andere kant van de berg.

De Winkl link gaat de Sunshine Shuttle in Flachauwinkl verbinden met de highliner I dat tot het gebied van Zauchensee behoort.

Verbinding tussen Zauchensee en Flachauwinkl

De plannen om de skigebieden van Zauchensee en Flachau met elkaar te gaan verbinden zijn gestart in 2020 en al voor een groot deel gerealiseerd. Voor winter 2021 / 2022 zullen alle werkzaamheden aan de projecten afgerond moeten zijn. Hierdoor is er in totaal 210 aangesloten pistekilometers en kan je van Zauchensee Skiparadies skiën tot aan Sankt Johann im Pongau en Alpendorf.

Hiermee komt dit skigebied meteen in de top 10 van grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.