Dorfbahn Warth
Dorfbahn Warth

Vorarlberg is klaar voor de winter

Wintersport Live Wintersport Live

Terwijl het volgens de kalender officieel nog herfst is, heeft de winter zijn intrede gedaan in grote delen van de Alpen. De voorbereidingen voor het aankomende winterseizoen waren al in volle gang. Zo heeft bijvoorbeeld de provincie Voralberg flink geïnvesteerd in nieuwe faciliteiten.

De provincie Vorarlberg in Oostenrijk herbergt enkele grote en belangrijke skigebieden in de Alpen en heeft we daardoor veel belang bij om aan de hoge verwachtingen van de wintersport te voldoen. Innovativiteit staat dan ook hoof in het vaandel. Enkele van de meest recente investeringen en verbeteringen worden hieronder nader belicht.

Miljoenen investeringen in Kleinwalsertal

De twee nieuwe liften-Serenella I en Serenella II worden dit winterseizoen geopend in het Oostenrijkse deel van het Kleinwalsertal. Deze nieuwe liften worden geplaatst ter vervanging van de oude Hahnenköpfle-kabelbaan. Zij vertegenwoordigen een voortzetting van de modernisering van het skigebied, een project waarin ongeveer 40 miljoen euro is geïnvesteerd. De nieuwe Olympiabahn-stoeltjeslift werd afgelopen winter geopend. Hierdoor is er een zeer uitdagende nieuwe zwarte piste ontstaan; de Olympische afdaling. De kunstmatige sneeuwfaciliteiten in de vallei zijn ook uitgebreid met extra sneeuwkannonen. Voor een heerlijke lunch of een kopje chocolodemelk tijdens een skidag kun je terecht in het nieuwe bergrestaurant "Hahnenköpfle" bij de skilift Ifenbahn, die werd onlangs bekroond met een "Grüne Haube". Dit zegel van kwaliteit staat voor natuurlijke koken en voedzame vegetarische gerechten van gecertificeerde biologische kwaliteit.

De opening van het skigebied staat gepland 9 december als sneeuwcondities het toelaten. De nieuwe stoeltjeslift Serenella zal starten op 23 december.

Restaurant Hahnenköpfle
Restaurant Hahnenköpfle

Gondellift voor Warth

Warth in het Bregenzerwald heeft een nieuwe gondellift. Het skigebied is nu gemakkelijk toegankelijk vanuit het dorpscentrum, wat het praktisch een ski-in en ski-out dorp maakt. Het resort beschikt ook over verbeterde kunstmatige sneeuwfaciliteiten dit jaar. Afhankelijk van het weer, gaat het skigebied open op 9 december.

Vorarlberg van hoogste wijnbar

Wanneer aankomende december de VINNOVA wordt geopend in het Nova Stoba bergrestaurant in het skigebied van Silvretta Montafon, wordt dit de hoogste wijnbar van het Vorarlberg. Speciale 'Alpine tapas' worden geserveerd bij het uitgekozen wijntje. Dubbel genieten dus!

Het skigebied is ook absoluut de moeite waard wanneer je van wedstrijdskiën houdt. Van 14 tot 17 december wordt de Montafon World Cup gehouden met twee wedstrijden. Een ski cross en een snowboard cross wedstrijd. Daarnaast is er tijdens het evenement een live concert van Zweedse alternatieve rockband Mando Diao.

Sneeuwkanon voor de Golm

De kunstmatige sneeuwfaciliteiten voor de rodelbaan van Golm in Montafon zijn sterk verbeterd. Het bergstation van de Grüneck heeft ook een facelift gekregen en ook de naast gelegen Berghof Golm heeft een nieuw restaurant.

Naturrodelbahn Golm | © Golm Silvretta Luenersee Tourismus GmbH Bregenz, Christoph Schoech
Naturrodelbahn Golm | © Golm Silvretta Luenersee Tourismus GmbH Bregenz, Christoph Schoech

Nieuwe bergrestaurant op de Arlberg

Een nieuwe bergrestaurant, de Trittkopf, is geopend in Lech, Zürs am Arlberg. Het is gelegen op de berg tussen de Flexenbahn en de Trittkopf-Bahn I. Een perfecte plek voor een pauze tijdens je skidag in het grootste skigebied van Oostenrijk. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de pistekwaliteit is het skigebied rond Lech en Zürs gepland om open op 30 november.

Meer sneeuw voor Damüls-Mellau

Damüls-Mellau in het Bregenzerwald verbeterd zijn sneeuwfaciliteiten. Er is nu een dekking van 70 procent van de pistes voor het kunstmatig besneeuwen. Daardoor is de kans zeer goed is dat het skigebied wordt geopend voor de wintersporter op 2 december.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties