Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Het nieuwe Silvretta Park
Het nieuwe Silvretta Park

Valisera Bahn wordt Silvretta Park

Wintersport Live Wintersport Live

In het laatste weekend van februari 2021 nam de Valisera Bahn na meer dan 40 jaar afscheid voor een welverdiend pensioen. Op de plaats waar de gondel staat, zal tegen het begin van het winterseizoen 2021/2022 een nieuw Silvretta Montafon-project worden gebouwd .

Het grootste project in de geschiedenis van Montafon tot nu toe: het Silvretta-park.

De Valisera Bahn heeft in 4 decennia een enorm aantal wintersporters het skigebied van Silvretta Montafon in gebracht. Maar iedereen die hier wel eens is geweest, weet ondertussen ook dat het tijd is voor wat nieuws. En 'wat nieuws' is goed gelukt! Het totale project heet, het Silvretta Park, en wordt met recht het paradepaardje van de regio Montafon.

Naast de nieuwe Valisera Bahn komt er een hotel, met diverse eetgelegenheden voor zowel de hotelgasten als de dagjes mensen. Maar ook restaurants voor een lunch en voor andere toeristen in de buurt., Er komt tevens een Intersport-winkel en een ondergrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen.

Valisera bahn - Dalstation
© Silvretta Montafon - Obermoser + Partner Architekten zt GmbH

Dit is nieuw in het Silvretta Park:

De Valisera Bahn wordt een gloednieuwe, comfortabele 10-persoons gondel met stoelverwarming. De gondelcabines zijn anno 2021 wat je van ze mag verwachten: Comfortabel, ruim, panoramisch en drempelvrij.

Verder zijn er uiteraard kassa's te vinden voor het aanschaffen van je skipas. Zowel bemand, als ticketmachines. Een groot deel van de garage wordt klaargemaakt voor elektrisch rijden, met dus aanzienlijk veel oplaadpunten voor je auto. Er komt een intersport inclusief depot en 'testcentre' voor de aanschaf van nieuwe schoenen en ski's. Zoals eerder genoemd komt er ook een hotel in het complex. Het 'Revier Hotel Montafon', waar de gasten dus bijna letterlijk na een ontbijt zo de gondel in kunnen stappen en naast het hotel komen er diverse andere eetgelegenheden die niet per se voor de hotelgasten zijn.

Locatie Silvretta Park
Locatie Silvretta Park

Verbinding als centraal thema

Het nieuwe gebied rond de Valisera Bahn wordt geen dalstation in de klassieke zin, maar het nieuwe Silvretta Park moet een plek worden waar het heerlijk vertoeven is. "Een plek waar ontmoetingen tussen wintersporters en andere gasten hoog in het vaandel staan. Een plek die berg en dal verbindt, en waar geschiedenis en toekomst samen komen" aldus het Montafon gebied.

Voor de wintersporters zal het vooral een plek zijn waar je comfortabel het skigebied in kan met alle gemakken van dien.

Check voor meer informatie: Montafon.at

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.