Duijvestein Winterstore
Panoramalink - Salzburger Sportwelt
Panoramalink - Salzburger Sportwelt

Uitbreiding Salzburger Sportwelt naar 250 pistekilometers

Wintersport Live Wintersport Live

Zonder twijfel is de uitbreiding van het Salzburger Sportwelt het grootste project in de Alpen voor komende winter. Al jaren staat op de planning om het skigebied van Zauchensee en Kleinarl te combineren met het skigebied van Flachau. Maar die uitbreiding wordt zelfs nog iets verder doorgevoerd.

Want in Salzburger Sportwelt is men bezig met het opbouwen van twee projecten; het Flying Mozart en het Panorama Link project waar we vorig jaar ook al even over schreven. Nu is de bouw ook daadwerkelijk begonnen en zijn de details bekend. Het skigebied van het Salzburger Sportwelt komt met 250 pistekilometers meteen binnen in de top 5 van grootste skigebieden van Oostenrijk.

De 250 pistekilometers zijn nog niet volledig aaneengesloten. De nieuwe projecten zorgen ervoor dat je 205 kilometers hiervan kunt beskiën met verbonden pistes en liften, de laatste 45 km liggen in het skigebied van Filzmoos en Eben im Pongau.

Salzburger Sportwelt en Ski Amadé

Het Ski Amadé roept al jaren dat zij het grootste skigebied van Oostenrijk zijn. Daar kun je als wintersporter je vraagtekens bij zetten. Want de skigebieden zijn niet allemaal aaneengesloten. Sterker nog, wanneer je van Maria Alm naar Schladming moet rijden, zit je makkelijk 75 minuten in de auto. En toch vallen beide dorpen onder het skigebied Ski Amadé.

Ok, laten we dat even verder uitleggen en de koppeling leggen met het Salzburger Sportwelt.

Het skigebied van Salzburger Sportwelt is één van de 5 skigebieden van het Ski Amadé. Hier vallen de volgende skigebieden onder; Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en Grossarltal.

Om het makkelijk te maken heeft elk skigebied op zich zelf ook weer onderverdelingen gemaakt in deelskigebieden. Zo valt er onder het skigebied van Salzburger Sportwelt de deelgebieden van Snow Space Salzburg (Flachau), Kleinarl-Flachauwinkl en Zauchensee Skiparadies. En deze drie skigebieden, daar zit 't 'm in! Die worden door middel van de Panorama Link aaneengesloten tussen Flachau/Wagrain en Kleinarl en bij het dal van Flachauwinkl met het basistation van Zauchensee.

Panorama Flying Mozart en Panorama Link
Caption

De bouw van de Panorama Link is ondertussen in volle gang en zou ruim voor het nieuwe wintersportseizoen af moeten zijn. Het resultaat is 250 pistekilometers schoon aan de haak, waarvan dus 205 km aaneengesloten. Dit zijn enorme aantallen en vergelijkbaar met skigebieden als SkiWelt en Saalbach-Hinterglemm en Ischgl (Silvretta Arena).

Check de voortgang van de Panorama Link via de webcam naar de bouwplaats van de Panorama Link.

Webcam Panoramalink - Salzburger Sportwelt
3 juli 2020

Check hier de webcam

De Panorama Link

De nieuwe gondel gaat een traject afleggen van 3,1 kilometer en schijnt een adembenemend mooi Panoramisch uitzicht te geven over de bergruggen van Kleinarl en Flachauwinkl. Het 'dalstation' ligt onder het traject van de nieuwe Flying Mozartbahn en begint dus op de dalafdaling naar Wagrain en komt uit boven op de het hoogste puntje van het skigebied van Flachauwinkl (Shuttleberg).

Vanaf hier kun je starten aan de dalafdaling naar Kleinarl of naar de voet van de berg bij het dalstation van Zauchensee en Flachauwinkl.

Het wordt in ieder geval een schitterend project waar wij erg naar uit kijken. Vooral ook omdat er al zeker 10 jaar gesproken wordt over deze verbinding en hij nu eindelijk gerealiseerd gaat worden.

Later in de zomer vertellen we meer over dat andere grote project in Salzburger Sportwelt; de Flying Mozart bahn.

Nieuwe Flying Mozart
Nieuwe Flying Mozart

Wil je graag op wintersport naar Salzburger Sportwelt. Check dan de beschikbaarheid naar Wagrain, Flachau of Zauchensee via onderstaande accommodatievinder:

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.