Duijvestein Winterstore
Nieuwe Thanellerbahn
Nieuwe Thanellerbahn

Nieuwe Thanellerbahn in Berwang

Wintersport Live Wintersport Live

Berwang is een klein skigebiedje dat valt onder het grote Tiroler Zugspitzarena. Het deelgebied Berwang wint sterk in populariteit onder de Nederlandse wintersporter. Dat is eigenlijk vrij makkelijk te verklaren. Het gebied ligt 'dichtbij' Nederland, is sneeuwzeker én er wordt flink geïnvesteerd in nieuwe liften. Zoals deze zomer in de Thanellerbahn.

In de loop van augustus wordt er een start gemaakt aan de bouw van de nieuwe lift in Berwang. Dat is vrij laat in het jaar, maar het traject is niet uitermate ingewikkeld voor de ontwikkelaars. Hierdoor zou de bouw voor het begin van het winterseizoen afgerond moeten zijn.

De Thanellerbahn loopt tot het huidige bergstation van de Obere Karbahn I. De Thanellerkarlift blijft om die reden ook nog in gebruik, zodat je ook helemaal naar boven kunt. Maar men hoopt met de bouw van de Thanellerbahn voor een betere doorgang bij de lift te zorgen. Aangezien de vervoerscapaciteit flink wordt verbetert zou dit zeker tot minder wachttijden moet resulteren.

Bergstation Thanellerbahn Berwang
Bergstation Thanellerbahn Berwang

De nieuwe lift bereikt een snelheid van 5 meter per seconde en kan ongeveer 1300 mensen per uur vervoeren. De totale rit in dit liftje duurt 2 minuten en 45 seconden. De lift brengt je daarmee 665 meter verder en 110 meter hoger dan waar je rond de 1300 hoogte meter instapte.

Zoals gezegd wordt dus deze zomer de "Thanellerbahn" gebouwd, een volledig geautomatiseerde en kindvriendelijke 6-persoons stoeltjeslift met transportband, beginnend nabij het huidige dalstation van de Thanellerkarlift tot de "bocht" van deze lift, als toekomstige vervanging van het onderste deel van de Thanellerkarlift.

De lift registreert de lengte van de instappende skiërs en gaat automatisch omlaag als kleine kinderen in willen stappen. Dit is een nieuw concept van de liftbouwers en voor een kindvriendelijk dorp als Berwang zeker van toegevoegde waarde.

Locatie Thanallerbahn

Toekomstige plannen in Berwang

Berwang is voorlopig nog niet klaar met bouwen en hopen met de nieuwe projecten steeds meer wintersporters te verwelkomen naar dit idyllische dorpje.

Toekomstige projecten:

  • De bouw van het tweede gedeelte van de "Obere Karbahn", beginnend bij het huidige bergstation van het eerste gedeelte tot boven het huidige bergstation van de Thanellerkarlift.
  • Het afbreken van de Thanellerkarlift (zodra de bouw van de "Thanellerbahn" en het tweede gedeelte van de "Obere Karbahn" is voltooid).
  • De bouw en exploitatie van een bergrestaurant nabij het (toekomstige) middenstation van de “Obere Karbahn”.
  • Het aanleggen van een besneeuwingsinstallatie bij de Panoramabahn Rastkopf.

Begin maart gaan wij een kijkje nemen in Berwang en posten we live content vanaf locatie. Uiteraard onder andere met afbeeldingen van de nieuwe Thanellerbahn in de sneeuw.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.