De nieuwe Schatzbergbahn Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wintersport Live Wintersport Live

De bouw van de nieuwe Schatzbergbahn in het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is in volle gang. De bouw van deze 8-persoonsgondel is in mei 2017 gestart en staat op de planning om in november 2017 te worden opgeleverd.

Demontage Schatzbergbahn Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
Demontage Schatzbergbahn Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Met dit project van 18 miljoen heeft Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau er een prachtige gondel bij. In de zomer van 2017 wordt de Schatzberg-kabelbaan volledig verbouwd naar een nieuwe, hyper moderne 8-persoons gondel moderne. Gasten kunnen hierdoor vanaf aankomende december sneller, comfortabeler en zonder lange wachttijden direct vanuit Auffach naar de Schatzberg toe.

Afvoeren oude gondels
Afvoeren oude gondels

Sinds half mei is de renovatie, het demonteren van het oude gondelstation en de bouw van de nieuwe gondel begonnen. Een gloednieuwe 8-persoons kabelbanen met groot comfort voor de wintersporter zal worden gebouwd op exact dezelfde route van de oude 4-persoons gondel. De capaciteit van de nieuwe gondel zorgt er voor dat er per uur 2.650 mensen kunnen worden vervoerd, waar dit in de oude situatie ‘slechts’ 1.600 mensen per uur was. Door de snelheid van de nieuwe gondel ben je ongeveer in 13 minuten boven. Dat betekent langer op de piste en minder in de lift!

De nieuwe kabelbaan van de firma Doppelmayr voldoet aan alle moderne eisen van de hedendaagse tijd, hierbij is ook rekening gehouden met het vervoeren van minder valide mensen.

27 juli 2017:

Vanaf vrijdagochtend vindt is het vrij spectaculair tussen het treinstation en de gondelstations. De grote transporthelikopter zorgt ervoor dat vele gebieden langs de route om veiligheidsredenen moeten worden geblokkeerd. Dit zal nog enige tijd zo het geval zijn.
Dus ben je de komende tijd in de buurt? Bekijk dan het spektakel in Auffach bij het dalstation, vanaf daar zal de helikopter geregeld met met zware onderdelen heen en weer naar het spoor vliegen.

Montage nieuwe mittelstation
Montage nieuwe mittelstation

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties