Daka Wintersport
Salzburger Sportwelt - Flachau
Salzburger Sportwelt - Flachau

Wij stellen aan je voor: Salzburger Sportwelt

Wintersport Live Wintersport Live

Het Salzburger Sportwelt was altijd al een geliefde bestemming onder de Nederlandse wintersporter, maar door de uitbreidingen in het deelgebied van Snow Space Salzburg behoort het in één klap tot één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Wij vertellen je in dit artikel meer over dit skigebied én de winaktie.

In deze 7-luik stellen wij 7 unieke bestemmingen aan je voor in het SalzburgerLand. De één ken je wellicht al en de andere is misschien nieuw voor je. Maar het zijn stuk voor stuk juweeltjes in het SalzburgerLand.

Extra gaaf is dat het SalzburgerLand in samenwerking de 7 unieke bestemmingen, maar liefst 7 wintersportvakanties weggeeft. Gewoon, omdat zij graag willen dat jij deze bestemmingen ook ervaart. Wij vertellen je in elk artikel van het 7-luik plaatsen over de bestemming én over de winaktie.

Salzburger Sportwelt Alpendorf
Salzburger Sportwelt Alpendorf

Wij stellen aan je voor: Salzburger Sportwelt in het SalzburgerLand

Het Salzburger Sportwelt is een uitgebreid gebied in het SalzburgerLand waar eigenlijk weer meerdere kleinere skigebieden onder vallen. Verreweg het meest bekende skigebied in het Salzburger Sportwelt is Snow Space Salzburg met de bekende en befaamde dorpen Flachau en Wagrain.

Om het kort en overzichtelijk te houden, kun je zeggen dat het Salzburger Sportwelt bestaat uit 5 skigebieden:

  1. Snow Space Salzburg. Met de dorpen Wagrain, Flachau, Flachauwinkl, Kleinarl, Alpendorf, St. Johann en Zauchensee. Met 210 pistekilometers
  2. Radstadt-Altenmarkt. Met 17 pistekilometers
  3. Eben im Pongau. Met 6 pistekilometers.
  4. Filzmoos-Neuberg. Met 20 pistekilometers.
Pistekaart Salzburger Sportwelt
Pistekaart Salzburger Sportwelt

In totaal telt het Salzburger Sportwelt dus ongeveer 255 kilometers aan piste. Waarvan 85% van de pistes te vinden zijn Snow Space Salzburg gecombineerd met Zauchensee en Kleinarl.

Tot voor 2020 waren dit ook drie losse skigebieden, maar door de komst van nieuwe gondels is dit gebied aan elkaar gekoppeld en kun je nu helemaal van St. Johann en Alpendorf skiën tot aan Zauchensee. Daarmee is het in één klapt een skigebied geworden waar je prachtige tochten kunt maken en elke dag op andere pistes kunt skiën.

Salzburger Sportwelt Wagrain
Salzburger Sportwelt Wagrain

Win een wintersportvakantie naar Salzburger Sportwelt

Het SalzburgerLand verloot een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Salzburger Sportwelt onder de deelnemers.

Elke reis is voor 2 personen, je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij! Wat moet je doen? Niet veel; een paar vragen beantwoorden op de prijsvragen pagina van het SalzburgerLand.

Doe voor 28 februari 2022 mee en je maakt kans op deze geheel verzorgde wintersportvakantie naar Salzburger Sportwelt die je mag verzilveren in 2022 of 2023.

Hoe liggen de dorpen en hoe kom ik in Salzburger Sportwelt?

De dorpen in Snow Space Salzburg liggen niet allemaal even hoog. Flachau en Wagrain liggen rond de 900 meter hoogte en is daardoor redelijk sneeuwzeker. St. Johann ligt slechts op 600 meter en is daardoor een stuk minder sneeuwzeker. Ondanks dat de hoogste pieken van het skigebied niet boven de 2000 meter reiken vind je hier lange (dal)afdalingen.

Salzburger Sportwelt Sankt Johann im Pongau
Salzburger Sportwelt St. Johann

Flachau staat bekent om zijn goede après-ski mogelijkheden, in Wagrain en St. Johann zijn de après-ski barren in kleinere aantallen aanwezig en heerst er vooral een familiaire sfeer. De meest populaire après-ski bar is de Hofstadl en staat in het centrum naast de Starjet 1 gondel. Maar ook de Dampfkessel onderaan de Space jet 1 is een zeer geliefde plek voor een biertje.

St. Johann en Radstadt zijn daarentegen redelijke grote steden, met een groot aantal restaurants en barretjes. Wanneer je hier verblijft merk je meteen dat je in een echte stad bent en niet in een klein bergdorpje.

Aan de andere kant van het Salzburger Sportwelt vind je juist weer kleine gemoedelijke dorpen met een kleiner aanbod aan gastronomie mogelijkheden in het dorp. Denk hierbij aan plaatsen als Filzmoos en Neuberg.

Het Salzburger Sportwelt ligt op ongeveer 980 km vanaf Utrecht en is prima bereikbaar met de auto. Het wegennet er naar toe zijn goed en Flachau ligt rechtstreeks aan de Autobahn A10, waardoor je niet door lastige bergpassen of over steile hellingen hoeft voor je in het dorp arriveert. Vanaf het vliegveld van Salzburg ben je met een transfer binnen 50 minuten bij je accommodatie. Met Transavia ben je binnen een uur vliegen vanaf Rotterdam en Amsterdam op de airport van Salzburg.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.