Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wij stellen aan je voor: Obertauern
Wij stellen aan je voor: Obertauern

Wij stellen aan je voor: Obertauern

Wintersport Live Wintersport Live

In Oostenrijk vind je een paar bestemmingen waar de wintersportomstandigheden de hele winter uitstekend zijn. Obertauern is zo'n bestemming. Vaak heeft dit met de sneeuwomstandigheden te maken en het nu eenmaal een feit dat hoe hoger het skigebied ligt, hoe beter de wintersportsportomstandigheden zijn. Daarom stellen we aan je voor: Obertauern in het Salzburgerland.

In deze 7-luik stellen wij 7 unieke bestemmingen aan je voor in het Salzburgerland. De één ken je wellicht al en de andere is misschien nieuw voor je. Maar het zijn stuk voor stuk juweeltjes in het Salzburgerland.

Extra gaaf is dat het Salzburgerland in samenwerking de 7 unieke bestemmingen, maar liefst 7 wintersportvakanties weggeeft. Gewoon, omdat zij graag willen dat jij deze bestemmingen ook ervaart. Wij vertellen je in elk artikel van het 7-luik plaatsen over de bestemming én over de winaktie.

Wij stellen aan je voor: Obertauern in het Salzburgerland

Het skigebied van Obertauern ligt in het Oostenrijkse Salzburgerland en telt in totaal ongeveer 100 kilometer aan skipistes. Qua grootte is dit gebied ideaal voor de gemiddelde wintersporter en de beginnende wintersporter. Het skigebied ligt vrij hoog, zeker voor Oostenrijkse begrippen, langs een bekende bergpas, de Radstädter Tauernpass.

Obertauern. Een juweeltje op hoogte
Obertauern. Een juweeltje op hoogte

Het skigebied strekt zich uit tussen 1600 – 2300 meter. Er is een beperkt hoogteverval waardoor de pistes niet al te lang zijn. Dit merk je ook als je de Tauernrunde gaat skiën, je zit relatief vaak en snel weer in de lift. De pistes zijn niet al te lang waardoor de echte doorgewinterde wintersporter hier allicht niet helemaal uitgedaagd wordt. Dit maakt het overigens juist wel erg geschikt voor de gemiddelde en beginnende wintersporter, die ook waarde hecht aan gezelligheid. Want dat is dit skigebied zeker.

De geschiedenis heeft laten zien dat dit skigebied vaak als een van de eerste in de winter sneeuw ontvangt. Het skiseizoen is hier behoorlijk lang, van eind november tot begin mei. Dit is voor een niet-gletsjer gebied uitzonderlijk lang. Volgens onderzoek behoort Obertauern tot één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk.

Perfecte pistes in Obertauern
Perfecte pistes in Obertauern

Obertauern heeft een gezellig dorp met sfeervolle accommodaties. Vanuit veel accommodaties kun je gebruik maken van het ski-in ski-out principe waardoor je je auto nauwelijks meer nodig hebt als je ook in het dorp Obertauern verblijft. De mogelijkheid bestaat ook om ergens lager in het dorp te verblijven, dit is prijstechnisch dan wat gunstiger, en elke dag met de auto hier naartoe te komen. Ook kun je dan natuurlijk nog andere skigebieden bezoeken.

Après-ski in Obertauern is gezellig en Oostenrijks. Tevens zijn er hier ook veel gastronomische mogelijkheden, zowel op en langs de pistes als in het dorp. Gezellige berghutten waar je authentieke Kaiserschmarrn of Knödel kunt eten, maar ook culinair genieten op hoog niveau is hier mogelijk. Qua uitgaansleven kom je hier ook niks tekort, er zijn veel après-ski bars bij de liftstations en de dal afdalingen. Een aantal bekende namen zijn bijvoorbeeld Edelweißalm, gelegen bij de blauwe afdaling Edelweiß-Zentralbahn. Bij het dalstation van de Panoramabahn en de Hochalmbahn ligt het gelijknamige Hochalm. Dit is gezellige Oostenrijkse après-ski.

Pistekaart Obertauern
Pistekaart Obertauern

Naast skiën en snowboarden is er in Obertauern natuurlijk nog meer te doen. Zo kun je hier leren skispringen, iets wat je niet in elk skigebied tegen zal komen. Rodelen of met een paardenslee de omgeving bekennen, behoren ook tot de mogelijkheden. Voor wie fit en soepel de pistes op wil wordt er ook bergyoga aangeboden. Obertauern is een heel divers skigebied met veel mogelijkheden.

Win een wintersportvakantie naar Obertauern

Het salzburgerland verloot een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Obertauern onder de deelnemers.

Elke reis is voor 2 personen, je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij! Wat moet je doen? Niet veel; een paar vragen beantwoorden op de prijsvragen pagina van het Salzburgerland.

Doe voor 28 februari 2022 mee en je maakt kans op deze geheel verzorgde wintersportvakantie naar Obertauern die je mag verzilveren in 2022 of 2023.

Obertauern vanuit Nederland

Obertauern is vanuit Nederland zeer goed bereikbaar met zowel de auto, de trein, het vliegtuig of de pendelbus. Vanuit Utrecht is het met de auto ongeveer 1013 kilometer rijden. Ter hoogte van Altenmarkt verlaat je de snelweg en rijd je in ongeveer een half uur naar Obertauern. Zoals eerder gezegd ligt Obertauern aan een bergpas, denk dus aan de sneeuwkettingen wat het laatste stuk is het flink klimmen. Met de trein reis je vanuit Nederland eenvoudig met de Wintersporttrein naar het Oostenrijkse Radstadt, waarna je met de taxi of transfer van de accommodatie in 20 minuten in Obertauern zit. De dichtstbijzijnde luchthaven is in Salzburg, dit is ongeveer een uur reizen. Gedurende de winter zijn er ook verscheidene touroperators die pendeldiensten aanbieden vanuit verschillende opstapplekken in Nederland.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.