Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Nieuwe Weißseejochbahn voor de Kaunertal Gletsjer
Nieuwe Weißseejochbahn voor de Kaunertal Gletsjer

Nieuwe Weißseejochbahn voor de Kaunertal Gletsjer

Wintersport Live Wintersport Live

De Kaunertal Gletsjer hoopt deze zomer een flink aantal vakantiegangers te verwelkomen, maar om deze mensen naar het topje van de berg te brengen kan alleen nog met de bestaande liften. De nieuwe Weißseejochbahn wordt deze zomer gerealiseerd en moet klaar zijn voor komende winter.

Maar als de nieuwe gondel eenmaal klaar is kom je uit op de Weisseejoch, op een hoogte van 3.044 meter. Dit is voor Oostenrijkse begrippen een flinke hoogte. Er zijn tot nu toe nog maar een handjevol plekken waar je tot boven de 3000 meter kunt met een gondel. Op de Kaunertal Gletsjer kon dit al (Mörderjoch op 3.062 meter, Falginjoch op 3.108 meter, Karlesspitze op 3.260 meter), maar door deze extra gondel komt er dus een 4de piek van boven de 3.000 meter bij voor dit skigebied.

Weisseejochbahn naar 3044 meter
Weisseejochbahn naar 3044 meter

Met de realisatie van de nieuwe 10-persoons gondel, wordt er ook een extra piste gerealiseerd. Er komt één piste bij die vanaf de start van de Weisseejoch terug loopt naar het basisstation van deze nieuwe gondel; halverwege de Ochsenalm, bij het mittelstation op een hoogte van 2.494 meter.

Door deze nieuwe piste komt er circa 2 km aan pistekilometers bij voor het Gletsjergebied. Wat vooral erg welkom is voor de wintersporters die naast de wintermaanden ook in het voorjaar en in het najaar komen skiën en boarden op de gletsjer.

Specificaties Weißseejochbahn

Zoals gezegd moet de nieuwe gondel voor het wintersportseizoen 2021/2022 gereed zijn en in gebruik worden genomen. De gondel van fabrikant Leitner kan ongeveer 2400 mensen per uur vervoeren en brengt je met een snelheid van 6 meter per seconde in 6 minuten naar de top van de Weißseejoch. Het totale traject is met 1968 meter nét geen twee kilometer lang en brengt je 548 meter hoger dan waar je begon.

Van de winter komen er vast een hoop mooie foto's binnen van de nieuwe gondel. Voor nu moeten we het nog even doen met de artist impression in de header

Ben je benieuwd naar dit Gletsjer gebied. Check dan onze pagina over de Kaunertaler Gletscher.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.