Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Nieuwe Söllereckbahn in Oberstdorf
Nieuwe Söllereckbahn in Oberstdorf

De nieuwe Söllereckbahn in Oberstdorf

Wintersport Live Wintersport Live

In Oberstdorf - Kleinwalsertal waren ze nog niet klaar met vernieuwen, want ook de werkzaamheden aan de nieuwe Söllereckbahn zijn afgelopen winter afgerond. Deze schitterende 10-persoonsgondel staat in de startblokken om gebruikt te worden. Lang zal de gondel niet meer stilstaan.

Want het ziet er steeds meer naar uit de skigebieden van de zomer 'gewoon' de liften aan gaan zetten voor het zomerseizoen. Maar waar de lift natuurlijk echt op wacht is om skiërs en boarders te mogen verwelkomen. Dat had afgelopen winter al moeten gebeuren, maar daar is om de redenen die iedereen ondertussen wel weer weinig van terecht gekomen.

Söllereckbahn

Samen met het eerder genoemde project van de nieuwe Nebelhornbahn, tevens in Oberstdorf, is het skigebied van Kleinwalsertal dus flink aan de weg aan het timmeren. Want niet alleen het afgelopen jaar, maar ook de jaren ervoor hebben er al vele oud liftjes plaats moeten maken voor nieuwe gondels en stoeltjesliften. Dit is niet raar, want het Kleinwalsertal had wel een beetje de naam gekregen van de oude liftjes. Met de vernieuwingen van de afgelopen jaren vinden wij dat zij een hele nieuwe reputatie hebben verdient en behoort wat ons betreft hun oude status tot het verleden.

Want wat staat er nog meer op het programma voor het Kleinwalsertal. Nou best een boel... ook die Wannenbahn en de Höllwiesbahn mogen uitkijken naar een metamorfose. Deze liften worden in de komende 1 á 2 jaar ook vervangen, waardoor het skigebied eigenlijk van 'oubollig' naar super modern transformeert.

Situatie Söllereck

Zoals in 9 van de 10 keer het geval is, gaat het nu ook om een beter doorstroom van de bezoeker. De Söllereckbahn is één van de twee opstappunten wanneer je in het deelgebiedje Söllereck wilt skiën. Juist omdat dit deel precies tussen het geliefde Oberstdorf en Riezlern in ligt, beginnen of eindigen zowel de Oostenrijkse als de Duitse wintersporters graag de skidag op deze berg.

Söllereck
Söllereck

De werkzaamheden aan de Söllereckbahn zijn nagenoeg afgerond. Er zijn alleen nog wat restantjes die moeten worden afgerond bij het mittelstation. De afronding hiervan staat gepland in deze zomer, zodat de nieuwe lift 100% up and running is voor het nieuwe seizoen.

Het nieuwe dalstation ligt nu direct bij de parkeerplaats aan de toegangsweg tussen Oberstdorf en het Oostenrijkse deel van het Kleinwalsertal. Zo kun je wanneer je met de auto of bus aankomt via de nieuwe voetgangersbrug direct naar de Söllereckbahn. Via het nieuwe tussenstation bij de Allgäu-Coaster gaat het de gondel tot ca. 1.400 m naar het nieuwe bergstation en kun je direct de ski's aanklikken en de Söllereck ontdekken.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.