Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Nieuwe Salvistabahn in Itter
Nieuwe Salvistabahn in Itter

Nieuwe Salvistabahn in Itter

Wintersport Live Wintersport Live

Officieel behoort de gondel bij Itter, maar hij is ook een beetje van Hopfgarten; de nieuwe Salvistabahn in Skiwelt Wilder kaiser Brixental. Dat de oude lift uit 1986 aan vervanging toe was, daar was iedereen het wel mee eens. En toch was het één van de meeste favoriete en nostalgische liftjes die nog in het SkiWelt stond.

Ook in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental blijft men gewoon doorontwikkelingen voor de toekomst. En waarom ook niet? Ieder jaar staan er wel enkele projecten op het programma en logischerwijs zijn het vaak de oudste liften die baan moeten maken voor nieuwe, comfortabele en luxere liften en gondels.

Dit jaar is één van die projecten de oude, nostalgische Silvistabahn in Itter. Iedere Skiwelt-fan kent deze lift goed. De dalafdaling naar Itter staat namelijk bekend als één van de meest favoriete pistes in het SkiWelt. Wanneer je met de lange rode dalafdaling (nr. 30) onderaan Itter uitkomt op 700 meter hoogte, staat het 4-persoons 'eitje' altijd voor je klaar. Het is er zelden druk en de Salvistabahn brengt je altijd weer terug op een prima, centrale plek in het skigebied.

De nieuwe Salvistabahn

De nieuwe Salvistabahn brengt je echter nog een stukje verder het skigebied in. Althans, als je dat zou willen.

Het startpunt blijft op dezelfde plek, maar het mittelstation is op het oude eindpunt bij de Kraftalm. Je kunt hier dus uitstappen en je weg vervolgen zoals je dat gewent bent. Maar je kunt ook nog een klein stukje verder. Na 650 extra meters eindigt de nieuwe Salvistabahn bij het bergstation Kleine Salve. En dat is wel erg gaaf. Vanaf dat punt heb je namelijk een veel betere aansluiting met de rest van het skigebied en kun zonder verder een lift te hoeven nemen in één keer door naar Hopfgarten im Brixental of via de liften ben je aangesloten op de Hohe Salve en Brixen im Thale.

Route Salvistabahn
Route Salvistabahn

De nieuwe lift heeft plek voor maximaal 10 personen. Dat is nogal een verschil met de huidige 4-persoons gondels die er op dit moment aanhangen. Doordat de snelheid van de lift wordt verhoogd naar 6 meter per seconde en er meer mensen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de gondel is de maximale doorvoersnelheid 2100 personen per uur.

De planning voor de afronding van dit project staat op de agenda omcirkelt voor november. Dat houdt in dat het voor het nieuwe winterseizoen allemaal gereed moet zijn.

Voor meer informatie over het project, check de website van SkiWelt

Salvistabahn - Bergstation
Salvistabahn - Bergstation

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.