Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Nieuwe Madlochbahn tussen Zürs en Lech
Nieuwe Madlochbahn tussen Zürs en Lech

Nieuwe Madlochbahn tussen Zürs en Lech

Wintersport Live Wintersport Live

Men is in het skigebied van Ski Arlberg flink aan het vernieuwen. En dan met name in het Vorarlberg deel van het gebied. Zo komt er naast de eerder genoemde projecten ook een nieuwe verbindingslift tussen Zürs en Lech; De nieuwe Madlochbahn. Het project moet gereed zijn voor het nieuwe winterseizoen start.

De nieuwe Madlochbahn wordt een 6-persoons stoeltjeslift met weerbestendige kappen en met verwarmde stoelen. Enkele jaren geleden was dit nog een serieuze USP voor een stoeltjeslift. Tegenwoordig wordt er bijna geen enkele stoeltjeslift meer opgeleverd zonder weerkappen en stoelverwarming. Dit is dus eigenlijk de nieuwe standaard!

Wat wel nieuw is is de het ontwerp. Wanneer je geen onderscheid meer kunt maken in functionaliteiten, kun je je als liftbouwer natuurlijk nog wel onderscheiden in schoonheid !

De lift krijgt een unieke, en moderne uitstraling met een lichtgewicht constructie van staal en glas.

Locatie van de nieuwe Madlochbahn

De nieuwe lift vervangt de gelijknamige 2-persoonsstoeltjeslift en zal daardoor voor een veel betere doorstroom zorgen. Het dalstation is verplaatst naar de overkant, zodat je zonder klunen en prikken direct naar de lift kunt skiën.

Locatie nieuwe Madlochtbahn
Locatie Madlochtbahn - Lech

Elk van de 50 weerbestendige kappen van de Madlochbahn is op de achterkant versierd met de winnaars van de "Bildstein Trophy" awards. Dat zegt de meeste wintersporters niet veel, maar voor de locals is dat nogal een eer!

De nieuwe Madlochbahn brengt in 5 minuten van een hoogte van 2161 meter naar 2446 meter hoogte. Ondanks dat dit maar 285 meter hoogte verschil leg je hiermee een afstand af van circa 1520 meter met een snelheid van 5,5 meter per seconde.

Wanneer de lift af is gaan we richting Lech voor een mooie fotosessie. To be continued!

Kijk voor meer informatie over Lech en Zürs op onze dorpenpagina's

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.