Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Kapaunsbahn Zillertal
Kapaunsbahn Zillertal

Nieuwe Kapaunsbahn in het Zillertal

Wintersport Live Wintersport Live

Een stukje extra piste, een upgrade in comfort maar vooral een hoop winst in tijd. De oude 2-persoonstoeltjeslift van bijna 30 jaar oud wordt vervangen door een moderne 8-persoonsstoeltjeslift in het skigebied van het Zillertal. Dit is slechts één van de projecten die gepland staan voor volgend jaar.

Achterin in het skigebied, bijna op het dak van het skigebied van het Zillertal Arena, wordt ná dit seizoen gebouwd aan de nieuwe Kapaunsbahn. Die hoek van het skigebied wordt volgend jaar zomer een aardige bouwput. Want niet veel verderop wordt er in die periode ook gewerkt aan de Nieuwe Krimml-X-Press.

Leitner heeft de eer gekregen om deze nieuwe lift te bouwen. In totaal duurt het ritje met de nieuwe lift nog 'maar' 7 minuten en 10 seconden. Ter vergelijking; de oude 2-persoonslift deed er 2 minuten langer over. Maar niet alleen duurt het ritje 2 minuten korter. Het basis,- en bergstation wordt ook iets opgeschoven, waardoor de piste 100 meter langer is. Dat is mooi meegenomen.

Oude Kapaunsbahn
Oude Kapaunsbahn

Het totale traject is 1936 meter lang. Wanneer je in de lift stapt ben je op een hoogte van 1901 meter en 599 meter hoger stap je weer uit op exact 2500 meter hoogte.

Natuurlijk krijgt de lift anno 2021 (of dus eigenlijk anno 2022) een weerkap en stoelverwarming.

De vervoerscapciteit van de lift is 2940 mensen per uur. Wederom maken we even de vergelijking. De oude lift kon maximaal 600 mensen per uur vervoeren.

De liefhebbers van het Zillertal zullen nog even geduld moeten hebben, want de bouw staat zoals gezegd gepland voor volgend jaar, direct ná aankomende winterseizoen.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.