Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Hornbahn 2000
Hornbahn 2000

Nieuwe Hornbahn 2000

Wintersport Live Wintersport Live

Met een paar jaar vertraging is men in het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau dan toch begonnen aan de bouw van de nieuwe Hornbahn 2000. De nieuwe naam zal het verschil niet gaan maken; de Hornlift wordt de Hornbahn. Maar aan comfort en snelheid zijn wel flinke wijzigingen doorgevoerd.

Na 23 jaar, 16.567 uren berg op en af te zijn gegaan en na 7.129.813 personen te hebben vervoerd heeft de Hornlift 2000 het einde van zijn levensduur bereikt. Oorspronkelijk zou het project in 2020 van start gaan. De corona gerelateerde pauze werd echter gebruikt voor een zorgvuldige planning en voorbereiding van de investering. Nu, na de succesvolle bouwonderhandeling op 17 mei 2022, presenteert de Alpbacher Bergbahn de plannen voor de nieuwbouw van de Horn Lift 2000 met een investeringsvolume van 10,5 miljoen euro.

Met de nieuwbouw zet Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau een nieuwe stap richting moderniteit en comfort. In plaats van de Hornlift 2000 wordt een nieuwe afneembare 6-persoons stoeltjeslift met weerbestendige kap en stoelverwarming gebouwd, die skiërs in 3,45 minuten naar het hoogste punt van het skigebied brengt. Dat houdt in de praktijk in dat de Hornbahn 2000 je van 1638 meter hoogte naar 2030 meter brengt.

De bouw van de Hornbahn 2000 is gestart
De bouw van de Hornbahn 2000 is gestart

Omdat de vervoerscapaciteit door de nieuwe lift sterk wordt verbeterd, zijn er in de zomer van 2021 al maatregelen genomen om het gebied rond de Hornbahn 2000 toegankelijk te maken voor skiërs van alle niveaus. Sinds de start van het winterseizoen 2021/22 is er een nieuwe blauwe piste in het gebied van de nieuwe stoeltjeslift, waardoor de doorvoer van de mensen die uitstappen soepeler verloopt.

Het nieuwe bergstation belooft een absoluut hoogtepunt te worden. Met de naam "Top van het Alpbachtal" krijgt deze een uitkijktoren met nieuw pand en een uitkijkplatform met een uniek panoramisch uitzicht. "Details worden gepland en zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt", zegt Reinhard Wieser, de directeur van Alpbacher Bergbahnen. Bij dit project wordt volgens hem veel belang gehecht aan een duurzame en efficiënte uitvoering. Alleen Tiroolse bedrijven kregen opdracht voor de bouwwerkzaamheden. De planning en uitvoering wordt uitgevoerd in samenwerking met Snøhetta, een internationaal gerenommeerd architectenbureau met een kantoor in Innsbruck.

De nieuwe stoeltjeslift is een vervangingsinvestering. "Hiermee investeert de Alpbacher Bergbahn in het Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau niet in uitbreiding, maar in de kwaliteit van het aanbod met als doel de gasten een bijzondere bergbelevenis te bieden", benadrukt Wieser. De nieuwbouw van de Hornbahn 2000 is een belangrijke stap op weg naar modernisering en duurzaamheid.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.