Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Nieuwe Gondelscabines in Golm - Montafon
Nieuwe Gondelscabines in Golm - Montafon

Nieuwe Gondelcabines in Golm - Montafon

Wintersport Live Wintersport Live

Men heeft besloten om na 25 jaar de gondelcabines in Golm te vervangen voor nieuwe 'bakken'. Een opmerkelijke keuze. Want meestal wordt het totale traject vervangen. Maar dat is niet altijd nodig. Zeker niet wanneer het doel is om het comfort te verhogen en niet zo zeer om de capaciteit op te schroeven.

Want de reden voor de vervanging is grotendeels gebaseerd op het moderniseren en het verhogen van het comfort. Daarnaast is Golm een kindvriendelijke skigebied en wil zich graag ook zo op de markt zetten. Daarom krijgen deze gondels iets extra's.

Gondelbaan in Golm
Gondeltraject Golm

Het traject van de gondel blijft hetzelfde en ook de nieuwe cabines hebben op hun beurt dus wederom een capaciteit voor 8 personen, net als de vorige. Het grote verschil wordt bereikt in het verbeteren van het comfort ten opzichte van de oude cabines. En de skistations worden uitgebreid en verbetert.

De entrees worden uitgerust zonder opstapje zijn (level walk in) zodat ook minder valide mensen makkelijker de gondels kunnen betreden. Vooral in de zomer was hier veel vraag naar.

En dankzij de opklapbare banken kan ook het transport van goederen (voedsel, bagage, enz.) veel gemakkelijker worden uitgevoerd in de gondels. Dit was altijd een enorm gedoe, hoorden wij van de medewerkers aldaar. Daarnaast zijn de in- en uitgangen in alle cabines barrièrevrij ontworpen. zodat er zonder 'drempel' kan worden ingestapt.

Golm is en blijft ook een zeer geliefde bestemming voor gezinnen met (kleine) kinderen. Daardoor is besloten om 10 van de 110 nieuwe gondels met een speciaal ontwerp met Golmi te monteren. Golmi is de plaatselijke held en mascotte van de de kinderskischolen in het gebied. Een ander hoogtepunt is dat Golmi of Golmine met een druk op de knop de kinderen een spannend verhaal vertelt tijdens de rit.

Skigebied Golm met oude gondel
Skigebied Golm met oude gondel

Voordat alle aanpassingen in december 2021 in gebruik kunnen worden genomen, zijn er ingrijpende renovaties nodig in de stations. Deze aanpassingen beginnen direct na het zomerseizoen en moeten voor de start van het winterseizoen zijn afgerond.

Interesse gekregen voor een wintersportvakantie naar Golm? Lees dan onze informatiepagina over het skigebied Golm.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.