Daka Wintersport
Nieuwe GaisKogelBahn in Kühtai
Nieuwe GaisKogelBahn in Kühtai

Nieuwe GaisKogelBahn in Kühtai

Wintersport Live Wintersport Live

Ook deze lift staat al een klein jaartje te pronken en hoort dus eigenlijk tot de nieuwe projecten van vorig jaar. Maar zoals in de meeste skigebieden, krijgt de nieuwe GaisKogelBahn zijn officiële opening in het aankomende seizoen. Ook omdat pas nu echt álle werkzaamheden zijn afgerond.

De nieuwe lift is dan al even in gebruik genomen, voor de meeste wintersport zal deze toch als nieuw aanvoelen wegens het gebrek aan een wintersportvakantie vorig jaar. En heel officieel is het totale project ook pas nét afgerond met een nieuwe parkeerplaats en een skitunnel die uitkomt bij de ingang.

De lift vervangt de oude sleeplift. Dat is lekker nieuws voor de skiërs en vooral de snowboarders. Elke sleeplift minder in een gebied lijkt ons sowieso altijd een goed idee.

GaisKogelBahn in Kühtai
GaisKogelBahn in Kühtai

De lift bevindt zich in het dal aan de kant van Innsbruck en niet aan de kant van Oetz. Om deze reden is er nu dus ook een grotere en betere parkeerplaats bij gekomen. Vooral aan deze kant was het parkeerprobleem voor dagjesmensen een groot probleem. De nieuwe parkeerplaats zal zeker een handje helpen.

In minder dan 4 minuten brengt de nieuwe GaisKogelBahn je vanaf 2013 meter naar een hoogte van 2335 meter, met een directe aansluiting op de rest van van het skigebied. natuurlijk hebben de 44 stoelen op dit traject een weerkap voor onstuimig weer, een stoelverwarming en een kinderveiligheidsslot. De 'beugel' gaat geheel automatisch op en neer voor nog meer gebruikersgemak.

GaisKogelBahn
GaisKogelBahn op 2335 meter

De nieuwe lift heeft een vervoerscapaciteit van 2.000 wintersporters per uur. Waardoor de opstoppingen bij de oude lift grotendeels tot het verleden moeten horen.

Het nieuwe basisstation is voorzien van een ticketbalie voor de skipas en heeft toiletvoorzieningen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit skigebied? Check dan onze pagina over een wintersport naar Küktai of bekijk en download hier de pistekaart van Kühtai.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.