Nieuwe Fleidingbaan Westendorf
Nieuwe Fleidingbaan Westendorf - Bergstation

Nieuwe Fleidingbahn in Westendorf

Wintersport Live Wintersport Live

De nieuwe Fleidingbahn in Westendorf wordt super snel, is van alle gemakken voorzien en heeft een geweldig uitzicht over de Kitzbüheler Alpen. De nieuwe 8-persoonslift vervangt de oude stoeltjeslift en brengt je binnen slechts 5 minuten naar de top van het SkiWelt met een schitterende, nieuwe panoramisch terras.

Iedere Westendorf en SkiWelt liefhebber kent 'm wel. De oude knar in het gebied; de Fleidingbahn. Vanaf 1983 staat deze stoeltjeslift te pronken in Westendorf, alhoewel het met 35 jaar trouwe dienst toch echt wel tijd werd om ruimte te maken voor een modernere lift. En modern wordt de nieuwe Fleidingbahn zeker.

Fleiding Westendorf

Kosten nog moeite worden gespaard voor deze moderne  8-persoons stoeltjeslift. De nieuwe Fleiding vervangt na 12.000.000 (12 miljoen!!) ritjes de oude 3-zits stoeltjeslift. Hierdoor wordt de doorvoercapaciteit ook vele malen groter. Want zelfs in het laagseizoen zorgt de oude lift geregeld voor opstoppingen.

De nieuwe 8CLD/B Fleidingbahn, compleet met prachtige vergezichten, gaat een slordige 15,5 miljoen euro kosten en wordt met zijn snelheid, met de vering in de liftunits, met stoel verwarming en met kap één van 's werelds meest geavanceerde stoeltjesliften. De nieuwe Fleidingbahn kan maximaal 2.730 mensen per uur vervoeren. Want ongeveer een drievoud is van de huidige lift

Langere piste

Waar wij zelf erg naar uitkijken is vooral het feit dat de lift iets wordt doorgetrokken en door de nieuwe route er een langere piste ontstaat. We zijn benieuwd!

Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een nieuw panoramaterras rond de 1900 meter. Op 'het dak van SkiWelt'. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht over de Wilder Kaiser, de Kitzbüheler Alpen, de Grossglockner en de Zillertaler Alpen, een uitnodiging om in te ademen en ontspannen voor een tijdje. Het nieuwe 360° uitkijkplatform met de benaming "Alpinorama", zal zijn focus leggen op "ontspannen en herstellende in de bergen". Maar vooral genieten van uit uitzicht is absoluut een USP van deze 'attractie'.

Fleidingbaan Westendorf - Dalstation

Fleidingbaan Westendorf - Dalstation
Fleidingbaan Westendorf - Dalstation

Fleidingbaan Westendorf - Bergstation

Fleidingbaan Westendorf - Bergstation
Fleidingbaan Westendorf - Bergstation

Check voor meer informatie over dit project de website van SkiWelt: www.skiwelt.at/en/fleidingbahn-westendorf.html

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties