Nieuwe Brüggerhorn lift Arosa
Nieuwe Brüggerhorn lift Arosa

Nieuwe Brüggerhorn stoeltjeslift in Arosa

Wintersport Live Wintersport Live

Vlak voor de 50ste verjaardag van de stoeltjeslift Brüggerhorn is afgelopen april, op 49-jarige leeftijd, de oude 2-persoonsstoeltjeslift gesloopt. Maar daarmee is de bouw van een nieuwe lift gestart. En met een Porsche design lift, wordt het absoluut een eyecatcher op de berg.

Arosa Lenzerheide is een groot skigebied. Veel Nederlandse wintersporters zijn groot fan van dit Zwitserse skigebied. En dat is niet voor niks. De dorpen liggen rond de 1500 meter en de pieken boven de dorpen Arosa en Lenzerheide steken tot 2800 meter uit boven de horizon. Een zeer sneeuwzeker skigebied dus.

Het is in dit geval het deel van Arosa die investeert in een schitterende nieuwe stoeltjeslift. De 6-persoonsstoeltjeslift met de naam Brüggerhorn, vervangt de oude gelijknamige 2-persoonsstoeltjeslift. En we mogen misschien wel voorzichtig zeggen dat dit de hoogste tijd was. Een stoeltjeslift van 49 jaar oud, mag wel eens aan vervanging toe zijn. Dat gezegd hebbende verdwijnt er wel een stukje nostalgie uit dit skigebied en in zekere zin ook een stukje wintersportgeschiedenis. Want heel meer liften van rond de 50 jaar oud vind je niet meer in de Alpen.

Wanneer je vanuit het dal van Arosa met de 'Weisshorn 1' het gebied in gaat, kom je op ongeveer 2000 meter de Brüggerhornlift tegen. Deze lift brengt je vervolgens tot een hoogte van 2447 meter waar een schitterende dalafdaling op je ligt te wachten.

De nieuwe lift krijgt hetzelfde traject als de oude lift, maar met de wetenschap dat hij een heel stuk sneller en comfortabeler is. Meer zuivere skiminuten dus!

De oude 2-persoonsstoeltjeslift had een vervoerscapaciteit van circa 800 mensen per uur, dat wordt omhooggeschroeft naar maarliefst 1600 mensen per uur. De oude lift deed over het 1337 meter lange traject ongeveer 12 minuten. De nieuwe lift brengt je in exact 5 minuten naar de top met een snelheid van 5 meter per seconden.

Wil je meer weten over de lift of wil je de voortgang zelf bekijken. Check dan: www.arosalenzerheide.swiss/brueggerhorn

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties