Duijvestein Winterstore
Obere Karbahn op 24 juni 2019
Obere Karbahn op 24 juni 2019

Nieuw in Berwang en Bichlbach

Wintersport Live Wintersport Live

Nieuwe gondels, nieuwe stoeltjesliften, een multifunctioneel gebouw met skiverhuur, skidepot en kinderdagverblijf, nieuwe sneeuwinstallaties. It's save to say; in Berwang-Bichlbach timmeren ze flink aan de weg! En dat is voor een hoop Nederlandse wintersport goed nieuws.

De dorpen Berwang en Bichlbach zijn voor vele Nederlanders in de zomer en in de winter een geliefde bestemming. Zeker in de winter zijn deze dorpen in de Tiroler Zugspitz Arena favoriet. Al is het alleen maar al om de relatief geringe afstand vanaf Nederland. In net iets meer dan 800 km vanaf Utrecht ben je al in je bestemming. Maar daarnaast ook omdat het skigebied uitermate geschikt is voor alle type wintersporters en je in totaal een comfortabele 128 km aan pistekilometers vindt.

Multifunctioneel gebouw bij de Egghof
Multifunctioneel gebouw bij de Egghof

Voor de toekomst staan er diverse mooie en grote projecten in Berwang en Bichlbach op de kalender. Hieronder een overzicht

  • De bouw van een multifunctioneel gebouw bij de Egghof parkeerplaats, waarin gevestigd worden: een sportzaak met skiverhuur en skidepot, het kantoor van de skischool (inclusief een verzorgingsruimte voor kinderen), kassa’s van de Bergbahnen Berwang, openbare toiletten inclusief babyruimte, en verdere kantoorruimte.
  • De bouw van de 'Obere Karbahn', een 10-persoons gondelbaan, in twee secties met een middelstation. De lift, startend bij de Egghof parkeerplaats, dient ter vervanging van de Biliglift en het bovenste gedeelte van de (huidige) Thanellerkarlift. Tevens worden nieuwe pistes aangelegd boven de bestaande pistes 'Netzhang', 'Hüttenhang' en 'Brunnental'. Voorts komt ter completering van dit gebied een nieuwe besneeuwingsinstallatie voor de piste 'Broatla'.
  • De bouw van de 'Thanellerbahn', een kindveilige 6-persoons stoeltjeslift. Deze lift start bij het huidige dalstation van de Thanellerkarlift tot aan de bocht van deze lift (ook bekend als 'halve Thaneller'), een en ander dient ter vervanging van het onderste deel van de huidige Thanellerkarlift.
  • De bouw van een bergrestaurant ter hoogte van het middelstation van de 'Obere Karbahn'.
Obere Karbahn - Nieuwe 10 persoonsgondel
Obere Karbahn - Nieuwe 10 persoonsgondel

Oplevering:

In april zijn ze gestart met de bouw van het multifunctionele gebouw. Zo’n twee weken geleden zijn we begonnen met de bouw van het eerste deel van de Obere Karbahn. Het gebouw en ‘Sektion I’ van de Obere Karbahn (een Doppelmayr Omega V) worden dit winterseizoen (2019/2020) in gebruik genomen.

Men hoopt uiterlijk in 2025 alle (bouw)plannen gerealiseerd te hebben en we verheugen ons erop om u zo snel mogelijk het nieuwe Berwanger skigebied te kunnen laten zien!

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties