Duijvestein Winterstore
Nassfeld
Nassfeld op 22 November 2019

Nassfeld is klaar voor de winter

Wintersport Live Wintersport Live

Sneeuw en zon - in de winter is er niets mooier dan deze combinatie. Dit geweldige duo is gegarandeerd te vinden aan de zonnige kant van de Oostenrijkse Alpen. Concreet: in Nassfeld, het grootste en meest gevarieerde skigebied van Karinthië en een van de top 10 skigebieden in Oostenrijk.

As we speak ligt er al een grote hoeveelheid sneeuw in het grootste skigebied van Karinthië. Bekijk de Live webcams van Nassfeld. Op 6 december a.s. opent Nassfeld de pistes. Aangezien het aanhoudend koud blijft, lijkt de seizoensstart nu al een succes.

Wintersporters worden hier telkens weer verrast - niet alleen door het indrukwekkende bergpanorama, maar ook met de heerlijke keuken, trendy evenementen en de gezellige sfeer.

Gezinnen waarderen het uitgebreide aanbod op de 110 km aan pistes, vooral omdat skiën hier voor alle leeftijden betaalbaar is. Nassfeld is klaar voor de winter. Waar skiën gewoon nog leuker is. In het grootste skigebied van Karinthië maken de skiërs vanaf 06-12-2019 weer hun afdalingen op zonnige hellingen met gegarandeerd sneeuw. En er zijn nog veel meer goede redenen voor een skivakantie in Nassfeld.

Skien in Nassfeld
Skiën in Nassfeld

Optimale omstandigheden: zon, sneeuw en vele pistekilometers In Nassfeld kunt u vertrouwen op de natuur: in de winter stuurt vrouw Holle regelmatig lagedrukgebied vanaf de Adriatische zee over de Karnische Alpen en voorziet het "sneeuwgat" van Oostenrijk van tot acht meter natuurlijk gevallen sneeuw. Zodra de temperaturen dalen, worden ook de sneeuwkanonnen geactiveerd om de 110 km aan pistes te prepareren voor wintersportliefhebbers. De in totaal 420 sneeuwkanonnen in het gehele skigebied zorgen voor een compacte sneeuwlaag op de extra brede pistes, waarmee sportieve skiërs op XXL-formaat kunnen carven.

Plezier op de piste is dus gegarandeerd. Net zoals veel zon. In Nassfeld schijnt de zon gemiddeld 850 uur - dit is een record in de Alpen en betekent nog meer vakantieplezier onder blauwe luchten met zonneschijn – uiteraard gecombineerd met de modernste infrastructuur.

Nassfeld Ski surprise: "Kinderen welkom"

Wintervakanties voor het hele gezin kunnen prijzig zijn. Niet in Nassfeld. Juist gezinnen is er een groot aantal attracties die dankzij speciale aanbiedingen heel betaalbaar zijn: elke zaterdag kost een skipas voor kinderen onder de tien jaar voor de hele dag slechts tien euro en bij de familieskipas is het derde kind gratis. Bovendien verblijven kinderen tot tien jaar in bepaalde perioden in december, januari en vanaf half maart bij het all-in-pakket "Nassfeld Ski surprise" gratis op de kamer van de ouders en is ook de skipas gratis. Als onderdeel van dit aanbod kan tevens het "Kids pakket" met ski-uitrusting en skilessen voor een speciale prijs van slechts 31 euro per dag worden geboekt.

In een mum van tijd leren de kleintjes skiën in de verschillende oefengebieden en maken ze plezier in de BOBO kids club. Ondertussen ontmoeten de volwassenen elkaar in het snowpark, in de freeride-gebieden of op de Speed- en Ski-Movie-trajecten. En als u tussendoor eens iets anders wilt doen, kunt u schaatsen op het natuurijs van de Weissensee en de Pressegger See, 's nachts van de berg afdalen met een rodelbaan, door romantische landschappen langlaufen en wandelen of gewoon van een paar uurtjes wellness genieten.

Elke dag opnieuw verrast

In Nassfeld hoeft u zich nooit te vervelen. Er valt elke dag iets nieuws te beleven en te ontdekken. Volgens het motto "Nice Surprise" bedenkt de lokale bevolking elke jaar leuke verrassingen voor de gasten. Soms worden er gratis "Schmuswaxeln" uitgedeeld en soms wordt u voor skiservice of op een warm drankje uitgenodigd. Als u wilt, kunt u zich aanmelden voor de challenge en het gedurende de skidag opnemen tegen andere deelnemers. Als beloning zijn er prachtige prijzen te winnen.

Nassfeld in Karinthië
Nassfeld in Karinthië

Er is altijd iets te beleven in Nassfeld

Nassfeld heeft al lang naam gemaakt als evenementenlocatie. Tijdens het winterseizoen zijn internationaal gerenommeerde topacts op de berg te bewonderen. Op 14 december 2019 geeft Nena er bijvoorbeeld een rockconcert. Een goed humeur is gegarandeerd bij de Nassfeld Mountain Alpen Party (20 en 21-03-2020). Tijdens het Freestyle-weekend met een wedstrijd in het Snowpark en de Funrace in de Snake (08 en 09-02-2020) gaat het er sportief aan toe. De langste skiwedstrijd ter wereld (06 en 07-03-2020) vindt in maart plaats. Hierbij moet op gesloten hellingen 25,7 kilometer op de ski’s worden bedwongen in een opwindende atmosfeer. Onder het motto "Beat the ASS" is het grote doel van alle deelnemers om de voormalige wedstrijdskiër Armin Assinger te verslaan. Tevens zijn er culinaire evenementen zoals "Sound of Wine", een wijnbeurs in de sneeuw (28-03-2020). plus gratis snowboard- en freeski-workshops in Schred school, de "Nassfeld Nights" met nacht-skiën (04-01 tot en met 07-03-2020) en nog veel meer.

Waar Karinthië en Italië samenkomen

Nassfeld is veelzijdig. Enerzijds zijn er bruisende dagen vol activiteiten, anderzijds biedt Nassfeld rustige en ontspannen uurtjes. Er is voor elk wat wils. Ook voor kenners en fijnproevers. Hoog boven tussen de imposante toppen komt het beste van twee landen samen - de mediterrane lichtheid van Italië en de Karinthische hartelijkheid. Dit komt ook tot uitdrukking in de keuken. Afhankelijk van uw wensen neemt u een pauze voor de regionale Karinthische keuken of kiest u een paar meter verderop voor pizza en verse zeevruchten uit Italië. Zo wordt wintersporten internationaal genieten.

Pistekaart Nassfeld
Pistekaart Nassfeld

Download de pistekaart van Nassfeld

Nassfeld-Pressegger See richt zich op "groene" voetafdruk Nassfeld behoort tot de top 10 skigebieden in Oostenrijk en heeft 110 km pistes en 30 liften. Elk jaar worden er miljoenen geïnvesteerd in het skigebied, vanaf dit seizoen is de besneeuwing bijvoorbeeld nog sneller en efficiënter. Binnen vijf tot zes dagen kunnen de belangrijkste hellingen volledig worden besneeuwd – voor het geval dat vrouw Holle een korte pauze neemt. Milieubescherming wordt hierbij geenszins uit het oog verloren; aangezien de liften 100% groene energie gebruiken, voornamelijk afkomstig van waterkracht in de regio. De reis kan comfortabel en milieuvriendelijk met de trein worden gemaakt. Vanaf het treinstation brengt de Karinthische station-shuttle u naar de accommodatie, dagbezoekers reizen vanuit de steden met de gratis skibus.

Ter plaatse kunnen wintersporters een e-car sharing-systeem gebruiken en de elektrische auto bijvoorbeeld bij het dalstation opladen terwijl het gezin van de afdaling op de lange latten geniet. Bovendien houden de organisatoren van het skigebied ook rekening met milieu- en duurzaamheidsaspecten bij de organisatie van evenementen: bij evenementen wordt afval bewust vermeden en wordt er grotendeels afgezien van wegwerpservies, drank blikjes of PET-flessen.

Ga voor meer informatie naar: www.nassfeld.at

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties