Tussenstation Ifen I en II
Tussenstation Ifen I en II

Ifen Kleinwalsertal

Wintersport Live Wintersport Live

Het project voor de nieuwe Ifen I & Ifen II lift en restaurant in Kleinwalsertal is één van de grootste projecten die het Kleinwalsertal ooit heeft ondergaan. En eerlijk is eerlijk, het kost dan wel een slordige 40 miljoen euro, maar dan heb je ook wat.

Meer zekerheid, meer genot en meer Comfort. Dat is het motto die het Kleinwalsertal heeft gekozen voor deze nieuwe liftencombinatie met restaurant. Voorheen beter bekent als de Hahnenköpflebahn, maar in zijn nieuwe jasje krijgt deze gondelcombinatie de naam De Ifen I & Ifen II. Het panoramarestaurant bij het bergstation zal dan toepasselijk Ifen panoramarestaurant" gaan heten. Je vindt dit enorme project in het Oostenrijkse deel van het Kleinwalsertal, helemaal 'achter' in het skigebied bij Ifen-Heuberg. Voor wie van details houdt: Officieel komt er op de gondel te staan; Bergbahnen Oberstdorf Kleinwalsertal.

Het totale project bestaat uit een nieuwe dalstation op een hoogte van 966 meter, een nieuw middelstation op een hoogte van 1577 meter en tot slot op een hoogte van 2030 meter met uitzicht op de Hoher Ifen het bergstation. Tevens wordt er in het bergstation een fantastisch panoramarestaurant gemaakt met uitzicht over het dal aan de ene kant en de Hoher Ifen bergketen aan de andere kant. Het restaurant krijgt 220 zitplaatsen binnen en maar liefst 330 zitplaatsen buiten.

Panoramarestaurant en bergstation Ifen
Panoramarestaurant en bergstation Ifen

Tussen de top op 2030 meter en het dal ligt in dit deel van het Kleinwalsertal 25 kilometers aan piste. De regio onderscheidt zich doordat dit skigebied(je) de langste blauwe dalafdaling van de regio heeft aan de ene kant van de berg en aan de andere kant de legendarisch zwarte Olympische afdaling. Dat maakt het gebied prima geschikt voor zowel de beginnende wintersporter als de geoefende skiër en snowboarder.

De verwachte oplevering datum van het totale project ligt op 23 december 2017. Dat wil zeggen dat het begin van het winterseizoen wellicht nog wat rommelig zal verlopen aangezien nog niet alle werkzaamheden voltooid zullen zijn in de eerste helft van december.

Nieuwe Gondels Ifen
Nieuwe Gondels Ifen
Ifen I - Dalstation
Ifen I - Dalstation

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties