Daka Wintersport
Nieuwe Hexenwasserbahn in Söll - SkiWelt
Nieuwe Hexenwasserbahn in Söll - SkiWelt

Nieuwe Hexenwasserbahn in Söll - SkiWelt

Wintersport Live Wintersport Live

Zoals alles in Söll tegenwoordig iets te maken heeft met Hexen (heksen), krijgt ook de nieuwe gondel de naam De Hexenwasserbahn. Geen verrassende naam dus, aangezien alles in Söll om de heksen draait. Heksen bestaan in sprookjes, deze gondel lijkt ook wel een sprookje. Het wordt het nieuwe juweeltje in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Naast het thema 'Hexen', heeft Söll de laatste jaren flink geïnvesteerd in nog een ander thema. Namelijk 'kinderen'. De laatste projecten die in Söll uit de grond zijn gestampt, zijn bijna allemaal gebaseerd op het thema kinderen. Deze gondel is daar geen uitzondering in getuigen ook de leuze "Bijna zo mooi als een vlucht op een heksenbezem".

De rit met de nieuwe Hexenwasser-gondel in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is actief vanaf zomer 2020. Dat is erg snel. Dit heeft alles te maken met dat voorbereidingen op de nieuwe gondel al een poos aan de gang waren. De gene die afgelopen winter in Söll waren hebben dit met eigen ogen kunnen zien. Het dalstation was al bijna af.

Hexenwasserbahn dalstation
Hexenwasserbahn dalstation

Het resultaat mag er zijn. Eindelijk eens een beetje anders dan anders. Want al die gondelstations beginnen een beetje op elkaar te lijken. Maar eerlijk is eerlijk. Dit is eindelijk weer eens wat anders voor het oog.

De oude 8-persoonsgondels deden al 30 jaar dienst en mogen naar het gondelbejaardentehuis. De nieuwe ultramoderne 10-persoonsgondels moeten comfortabel, gezinsvriendelijk en vermakelijk zijn voor de gast om mee naar boven te gaan. Vooral vermakelijk is misschien wel een beetje een uitdaging en wellicht een beetje overkill? Want zeg nou eerlijk. Je wilt toch vooral gewoon snel en gemakkelijk naar boven als wintersporter? Maar Söll wil hierover wel in discussie. Men vindt dat een gondelrit ook leuk moet zijn en dat hebben ze met het heksenthema (voor de kleintjes) proberen op te lossen.

Er wordt veel aandacht besteed aan gezinnen en kleine tot zeer kleine passagiertjes van de gondels. Voor hen zou de rit in de "Hexenwassergondel" moeten worden ervaren als een comfortabele rit op de beroemde heksenbezem die leuke en informatieve verhalen vertellen.

Elke gondel-kabine is individueel "betoverd", zodat het grote Hexenwasser-avontuur begint zodra je de gondel betreedt. Söll wilt nog niet alle details van de onvergetelijke "heksentocht" onthullen, maar alle 72 gondels krijgen een "bergbeleving qua design en uitstraling". We zijn benieuwd.

Hexenwasserbahn bergstation
Hexenwasserbahn bergstation

De specificaties van de nieuwe Hexenwasserbahn

Aangezien de nieuwe gondels van 8 personen naar 10 personen per gondel wordt geüpgrade wordt de vervoerscapaciteit ook opgevoerd. Niet alleen door het aantal personen per gondel, maar ook door de snelheid van de nieuwe installatie. De nieuwe vervoerscapaciteit ligt op circa 3.200 mensen per uur. Dat is behoorlijk meer dan de 2.200 mensen per uur die de oude gondel maximaal vervoert.

De liften bereiken een snelheid van 6 meter per seconde en brengen je in ongeveer 6 minuten en 45 seconden van het dalstation op 738 meter naar het bergstation op 1157 meter.

Je hebt dan een traject van 1800 meter afgelegd met een hoogteverschil van 419 meter.

Wij gaan de gondel deze winter eens van dichtbij bekijken. Zien we jullie ook in één van de 72 gondels? :)

Nieuwe gondels Hexenwasserbahn
9 juli 2020: Nieuwe gondels Hexenwasserbahn

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.