Wintersport Banff - Canada
Wintersport Banff - Canada

Het beste van wintersport in Canada

Wintersport Live Wintersport Live

Ga je op wintersport in Canada? Welk gebied je ook kiest, dat wordt sowieso genieten. Maar sommige plekken springen er om verschillende redenen uit. Weten waar je de beste poedersneeuw kunt vinden of waar je moet zijn voor de spannendste piste? Lees dan snel verder!

Lekker dichtbij: Mont Tremblant

Allereerst het gebied waar je het snelst bent. In ongeveer 7 uur vlieg je van Amsterdam naar Montreal. Vanaf daar ben je in anderhalf uur in Mont Tremblant. Door de kortere afstand is het tijdsverschil er “maar” 6 uur en heb je er minder last van een jetlag. Dat is vooral fijn als je met kleine kinderen gaat. Natuurlijk hoef je het niet alleen voor de afstand te doen. Mont Tremblant is vooral ook een heel leuk skigebied. Het autovrije, pittoreske dorp is gezellig en met meer dan 100 afdalingen is er voor elk niveau wat wils.

Mont Tremblant
Mont Tremblant

Het beste voor families: Big White en SilverStar

Ga je op wintersport met de familie? Kijk dan zeker eens naar Big White en SilverStar. Deze skigebieden zijn gemoedelijk en hebben veel fijne faciliteiten voor kinderen. SilverStar is kleinschalig, gezellig en heeft veel groene en blauwe pistes. Big White heeft een praktische indeling en de accommodaties en winkels hebben een volledige ski-in/ski-out. Niet voor niks is dit gebied al meerdere malen uitgeroepen tot het beste familieresort van Canada.

Het beste uitzicht: Lake Louise

Van de berg zoeven en ondertussen genieten van een prachtig uitzicht? Dat kan het beste in Lake Louise in de regio Alberta. Dit grote skigebied ligt midden in Banff National park. Vanuit de pistes kijk je uit op dennenbossen en witte bergruggen. In de verte glinstert Lake Louise, het meer waarnaar dit resort is vernoemd.

Langste sneeuwseizoen: Sunshine Village

Skiën in de lente? Het kan in Sunshine Village in de regio Alberta, beter bekend als Banff. In dit skigebied kun je ruim 6 maanden per jaar skiën: van begin november tot half mei. Dat komt door de gunstige ligging op de Continental Divide. Er valt heel veel sneeuw in dit gebied (gemiddeld 9 meter per jaar) en die sneeuw is ook nog eens van hele goede kwaliteit. Genieten!

Sunshine Village
Sunshine Village

Beste après-ski in Canada: Whistler-Blackcomb

Een feestje maken van je wintersportvakantie in Canada? Ga dan naar Whistler-Blackcomb. Dit bruisende skigebied in de buurt van Vancouver trekt veel studenten en jonge sneeuwcracks. In de pubs en saloons gaat het dak er regelmatig af!

Zonnigste skigebied van Canada: Sun Peaks Resort

Een strakblauwe lucht, perfect zicht en tijdens de lunch met je jas open op het terras. De zon kan je wintersportvakantie een stuk een aangenamer maken. Vooral vroeg in het seizoen maakt hij ook een groot verschil voor de gevoelstemperatuur op de pistes. De meeste kans op een lekker zonnetje heb je in Sun Peaks. Dit grote skigebied doet zijn naam met 2000 zonuren per jaar eer aan.

Sun Peaks
Sun Peaks

Spannendste piste: Delirium Dive (Sunshine Village)

Ben jij een echte daredevil en is geen piste jou te gek? Dan ga je de Delirium Dive in Sunshine Village (bij Banff) leuk vinden. Deze double black diamond heeft op sommige plekken een steilheid van 50%. Zelfs de meest ervaren skiërs voelen opluchting als ze onderaan deze piste zijn. Je mag er dan ook niet zomaar op. Je mag deze beruchte piste alleen betreden als je een mede-skiër, lawinetracker en schep kunt laten zien. Je bent gewaarschuwd!

Beste champagne poedersneeuw: Revelstoke

De kwaliteit van de poedersneeuw in Canada ligt hoog, welk gebied je ook kiest. Toch kan er maar één de beste zijn. In Revelstoke zijn ze nog net wat beter bedeeld op het gebied van die heerlijke champagne poedersneeuw dan op andere plekken. Dat komt doordat dit relatief jonge skigebied een belangrijk hoogteverschil heeft. Daarnaast zijn veel steile hellingen ongeprepareerd en zijn er veel prachtige tree glades waar die fijne sneeuw in dikke pakken blijft liggen.

Weten wat voor jou de ideale bestemming is? Wintersport Canada Amerika helpt je graag bij het samenstellen van je ideale wintersportvakantie in Canada.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties