Daka Wintersport
Heliskiën in Canada
Heliskiën in Canada

Heliskiën in Canada

Wintersport Live Wintersport Live

Heliskiën in Canada? Great Canadian Heliski is klein, maar heel fijn! Staat hij ook op jouw bucketlist? Heliskiën in Canada staat voor veel skiërs heel hoog op het lijstje. Met een helikopter vlieg je naar de mooiste plekken, waarvandaan je prachtige tochten maakt. De rust, het gevoel van vrijheid, de adrenaline die door je lijf giert.

Het is een ervaring om nooit te vergeten. Wil jij een heliski-ervaring van topkwaliteit? De reisexperts van Wintersport Canada Amerika raden Great Canadian Heliski aan. Deze heliski operator wil niet de grootste zijn, maar wel de beste!

De ultieme heliski-ervaring

Great Canadian Heliski bevindt zich tussen de skigebieden van Kicking Horse en Revelstoke. Prachtige skigebied in British Columbia. Met 4 personen per groep heeft Great Canadian de kleinste groepen in de branche. Waarom dat zo fijn is? Door de kleine groep kun je met een kleine, behendige helikopter mee. Zo kun je veilig naar landings- en startzones waar een grotere heli niet kan komen. Bijvoorbeeld doordat de helling te scherp is of doordat er veel bomen staan. Ook fijn: met 4 personen heeft iedereen een plekje bij het raam in de helikopter. Zo kun je allemaal genieten van het prachtige uitzicht!

Great Canadian Heliski
Great Canadian Heliski

Leuker én veiliger

Door de kleine groepen kunnen de niveaus beter gematcht worden. Ervaren skiërs kunnen zo lekker door skiën, terwijl minder ervaren skiërs niet worden opgejaagd door de rest van de groep. Dat bevordert het skiplezier en de veiligheid. Bovendien kan de gids een kleinere groep veel beter in de gaten houden en is het makkelijker met elkaar communiceren.

Onbeperkt meters maken

Bij Great Canadian Heliski mag je onbeperkt meters maken. Dat is niet overal zo. Bij andere aanbieders betaal je vaak een toeslag voor extra afdalingen. Een normale dag loopt van 9:00u tot 15:30u. Bij uitstekende condities betekent dit dat je meer dan 10.000 hoogtemeters kunt maken, bij lastigere condities worden dat er natuurlijk minder.

Dag arrangement of remote lodge

Een heliski-trip is niet goedkoop, maar hoe gek je het wilt maken bepaal je zelf. Zo kun je ervoor kiezen om een week “normaal” te gaan skiën en om slechts een uitstapje te maken met de heli. Wil je all out? Dan is het ook mogelijk om voor een arrangement te gaan van meerdere dagen. Slapen kan dan bijvoorbeeld in een afgelegen accommodatie die daar speciaal voor bedoeld is. Een ultiem gevoel van rust en vrijheid gegarandeerd. In Canada noemen ze dit een remote lodge. Great Canadian Heliski heeft ook een eigen lodge, genaamd Heather Mountain Lodge. Als je met hen gaat heliskiën boeken ze een verblijf in deze lodge er standaard bij. Je kunt hier terecht vanaf  2 nachten (en 2 dagen helikopterskiën). De meeste wintersporters boeken een arrangement van 3, 4 of 5 dagen.

Powder met heliskiën
Powder met heliskiën

Wil jij graag meer weten over heliskiën of wil je een mooie reis laten samenstellen? Kijk dan eens bij Wintersport Canada Amerika. Deze reisorganisatie liet al diverse heliskidromen uitkomen

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.