Gondel Planai
Gondel Planai

De gondel van Planai gaat op wereldreis

Wintersport Live Wintersport Live

33 jaar heeft de hoofdgondel van Planai dienst gedaan in Schladming. 33 jaar oud is voor een gondel een respectabele leeftijd. Maar in plaats van dat deze gondel wordt afgeschreven, wordt er juist nieuw leven in geblazen. En wel in Argentinië, waar hij dienst mag doen in het skigebied van Las Leñas.

In de zomer van 2019 wordt een nieuwe moderne 10-persoonsgondel met de grootst mogelijke comfort op de Planai aangelegd, die de huidige typerende witte gondels gaat vervangen. Maar wat moest er gebeuren met de oude gondel? Het werd een reis om de wereld, die in 2021 gaat eindigen in Argentinië.

Pistekaart Planai
Pistekaart Planai

De belangrijkste lift van het skigebied heeft 33 jaar lang trost zijn best gedaan om de wintersportliefhebbers te vervoeren, maar is ondertussen na bemiddeling van het bedrijf Vorarlberg Pro Alpine kabelbaan diensten overgenomen door Maleisische ondernemers. De voorzitter van de wereldwijde Holding was aan het eind van 2018 in Schladming te gast om te informeren naar de technische staat van de gondel. Na een hoop belletje en emailtjes (dit is de invulling van onze redactie... we kunnen zomaar aannemen dat er een hoop belletjes zijn gepleegd), hebben de investeerders uit Maleisië aan de andere kant van de wereld een plekje gevonden voor deze gondel. En wel in Las Leñas (Argentinië), het is de bedoeling dat na een lange reis de gondels in 2021 hun gondeldeuren weer kunnen openen. Georg Bliem van Planai Bergbhahnen zegt hierover: "Wij zijn zeer verheugd dat er een andere bestemming voor de kabelbaan van Planai is gevonden. De demontage van de gondels met alle toebehoren moeten nu zeer precies en nauwkeurig worden uitgevoerd. Vanaf Schladming wordt de gehele stellage van de gondelbaan door grote vrachtwagens en vervolgens per per schip naar Argentinië vervoert".

Het skigebied Las Leñas is gelegen in de wintersportregio van Argentinië. De gondel komt terug 'te hangen' op een hoogte van 2.240 tot 3.430 meter boven de zeespiegel. Het gebied heeft oppervlakte van 2,3 km² en telt in totaal 27 pistekilometers. Mocht je de gondel heel erg missen? Las Leñas ligt op 12.360 km van Schladming verwijderd. Dit is slechts in 16 uur te realiseren door middel van een vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires. En dan nog een beetje verder....

Pistekaart Las Leñas - Argentinië
Pistekaart Las Leñas - Argentinië

Houdt onze website in de gaten voor de ontwikkelingen van de nieuwe 10-persoonsgondel in Planai deze zomer.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties